USA:n Classic- ja Select-ohjelmien vertailu

Monet perheet haluavat tietää, mitä eroa Classic High School (J-1)- ja Select High School (F-1) -vaihto-oppilasohjelmilla on ja kumpi niistä sopii paremmin heidän nuorelleen. Molemmat ohjelmat ovat vaihto-oppilaalle upeita, elämää mullistavia kokemuksia, mutta niissä on joitakin merkittäviä eroavaisuuksia.

Ensimmäinen huomattava ero on hinta! Classic High School on edullisin USA:ssa tarjoamistamme ohjelmista. Select High School antaa nuorille ja heidän vanhemmilleen kuitenkin paljon enemmän mahdollisuuksia räätälöidä kokemustaan, ja siinä on vähemmän rajoituksia. Niinpä monet perheet valitsevat mieluummin Select-ohjelman, jos heidän budjettinsa vain antaa myöten. Lisäksi annamme Select-ohjelmassamme 100 % Host Family Happiness Commitment -takuun – jos vaihto-oppilas on tyytymätön isäntäperheeseensä, etsimme hänelle paremmin sopivan perheen!

Classic High School sopii oppilaille, jotka

  • ovat joustavia eivätkä tahdo vaikuttaa koulupaikkaansa. Saat paikan todennäköisesti pienehköstä koulusta vähemmän tunnetulta paikkakunnalta. Koulussa voit opiskella tarjottuja aineita ja harrastaa tarjottuja urheilulajeja (mahdollisten osavaltion rajoitusten puitteissa).  
  • haluavat ensisijaisesti asua ulkomailla, kokea uuden kulttuurin, kehittää englannin kielitaitoaan ja avartaa maailmaansa. 
Lue lisää

Select High School sopii oppilaille, jotka

  • toivovat vaihto-oppilasjaksoltaan jotain erityistä ja haluavat vaikuttaa siihen, missä ja mitä he opiskelevat. Voit tutustua tarjoamiimme kouluihin etukäteen ja valita niistä toiveitasi parhaiten vastaavan. Voit myös kertoa meille odotuksistasi, niin teemme sinulle listan sopivista kouluista. 
  • haluavat asua tietyssä kaupungissa. Voit toivoa koulupaikkaa esimerkiksi Los Angelesista, San Franciscosta, Bostonista, Santa Barbarasta tai Miamista – näitä kaupunkeja ei ole mahdollista toivoa Classic-ohjelmassa. 
  • haluavat harrastaa tiettyä urheilulajia tai opiskella tiettyä ainetta
  • haluavat valita koulun, jolla on hyvä maine tai joka tarjoaa tietyn opintolinjan (IB, STEM jne.). 
  • haluavat opiskella USA:ssa useita vuosia.
  • haluavat suorittaa tutkintotodistuksen vuosiluokalla 12. 
  • haluavat 100% Host Family Happiness Commitment -takuun. 
Lue lisää
Classic (J-1) High School Program SELECT (F-1) High School Program 
Yhteenveto Lukukauden tai lukuvuoden mittainen kulttuurinen kokemus – one size fits all!   Räätälöity akateeminen ja kulttuurinen kokemus – voit valita juuri itsellesi sopivan koulun! 
Missä tulen asumaan ja opiskelemaan? Yhteistyökumppanimme USA:ssa etsivät sinulle hakemuksesi perusteella isäntäperheen ja koulupaikan, jotka saattavat sijaita missä päin maata tahansa. Voit valita mieleisesi paikan – voit asua suurkaupungissa kuten Los Angelesissa, Bostonissa tai San Franciscossa, lähellä rantaa Floridassa tai vuoristoalueella Kaliforniassa – sinä päätät! 
Paljonko ohjelma maksaa? Alk. 11 950 EUR, hinta on sama koulusta riippumatta. Hinta määräytyy koulun mukaan. 
Mitä laatutakuita ohjelmalla on? Yhteistyökumppaneillamme on CSIET-järjestön myöntämä laatutakuu (J-1). Educatius Groupilla on CSIET-järjestön myöntämä laatutakuu (F-1 Public and Private High School Programs) ja ISO 9001 -sertifikaatti (kaikki ohjelmat). 
Millaista koulua käyn? Julkista Julkista, yksityistä päiväkoulua tai boarding schoolia 
Missä asun? Isäntäperheessä Isäntäperheessä tai koulun kampuksella, jos valitset boarding-ohjelman
Milloin saan tiedon isäntäperheestä? Yhteistyökumppanimme pyrkivät löytämään isäntäperheen 2–3 kuukautta ennen koulun alkamista. Jos emme löydä sopivaa isäntäperhettä, mikä on hyvin harvinaista, palautamme maksun täysimääräisenä tai tarjoamme paikkaa Select-ohjelmassa. Yhteistyökumppanimme pyrkivät löytämään isäntäperheen 2–3 kuukautta ennen koulun alkamista mutta viimeistään neljä viikkoa etukäteen. 
 
Kun sinut hyväksytään ohjelmaan, saat varmasti isäntäperheen. 
Voinko valita koulun/koulupiirin? 
Et.Etsi valikoimastamme mieleisesi koulu tai pyydä meiltä apua valintaan.
Voinko vaihtaa koulua, jos en pidäkään siitä? Et.Voit valita etukäteen mieleisesi koulun. 
Voinko suorittaa tutkintotodistuksen vuosiluokalla 12? Yleensä et. Voit valita koulun/koulupiirin, jossa voit suorittaa tutkintotodistuksen. 
Voinko jatkaa opintojani yhdysvaltalaisessa korkeakoulussa? Et välttämättä, koska emme voi taata, että koulusi myöntää tutkintotodistuksen kansainvälisille oppilaille.  Kyllä, voit jatkaa korkeakouluun. Voit valita koulun, joka tarjoaa akateemisia opintoja ja jatko-opintoihin valmistavia kursseja. Monet tutkintotodistuksen suorittaneista oppilaistamme on hyväksytty huippuyliopistoihin! 
Kuinka pitkään ohjelma kestää? Yhden lukukauden tai lukuvuoden. Vuoden jälkeen voit vaihtaa F-1-ohjelmaan. Yhden lukukauden tai lukuvuoden, useita vuosia tai muutamia viikkoja 
Voinko harjoittaa urheilulajeja? Voit harjoittaa koulun tarjoamia lajeja osavaltion säädösten puitteissa. Voit valita koulun, jossa voit harjoittaa mieleistäsi urheilulajia. 
Voinko asua tuttavaperheeni luona? Kyllä, kunhan he eivät ole sukulaisiasi. Voit asua tuttaviesi tai sukulaistesi luona. 
Voivatko vanhempani tulla vierailemaan luonani? Vanhemmat voivat tulla vierailemaan luonasi vain ohjelman kahden viimeisen viikon aikana. Suosittelemme, että vanhemmat eivät vierailisi luonasi ensimmäisen kuukauden aikana. Voit halutessasi matkustaa Suomeen jouluksi ja muiksi juhlapyhiksi. 
Kuinka vanha minun on oltava päästäkseni vaihtoon?
 
15–18,5 vuotta ohjelman alkaessa  Tavallisesti 14–19 vuotta, jotkin boarding schoolit hyväksyvät nuorempiakin oppilaita 
Kuinka hyvin minun on osattava englantia?  Vähintään 675 pistettä ELTiS-kielitestissä. Vaihtelee koulukohtaisesti.  
Aloita suunnittelu