Liity pohjoismaiseen tiimiin

Tapaa pohjoismainen tiimimme!
Meillä on maailman hauskin työ – auttaa nuoria toteuttamaan unelmansa opiskelusta ulkomailla! Pohjoismainen tiimimme on osa Educatiusta, joka on lähettänyt nuoria vaihto-oppilasseikkailuilleen jo yli 20 vuoden ajan. Tukenasi onkin sekä paikallinen tiimi Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa, että koko Educatiuksen maailmanlaajuinen verkosto. Me työntekijät olemme itsekin asuneet ulkomailla ja tiedämme, kuinka jännittävää ja antoisaa se on. Saat meiltä parhaan mahdollisen tuen elämäsi seikkailuun!

Yhteistyöllä onnistumme
Vaihto-oppilaamme ja heidän vanhempansa pääsevät hyötymään tiiviistä yhteistyöstä koko Educatiuksen maailmanlaajuisen tiimin välillä. Oppilaillamme on laaja tukiverkosto ja näkökulmamme on aina globaali. Olemme ylpeitä kansainvälisyydestämme sekä ja monimuotoisuudestamme. Vaihto-oppilaanamme sinulla on aina henkilökohtainen tukihenkilö sekä Pohjoismaiden toimistolla että kohdemaassa.

Kohti globaalia kansalaisuutta
Educatius Groupilla on yhteinen visio valmistella vaihto-oppilaistamme globaaleiksi kansalaisiksi. Yhdessä kylvämme siemenet globaalille ajattelulle tuomalla oppilaidemme kokemuspiiriin erilaisia kulttuureja, kieliä ja maailmanlaajuisia kysymyksiä. Hyödyntämällä verkostomme voimaa annamme oppilaillemme avaimet menestykseen yhteen verkottuneessa maailmassa.

Educatius: Pohjoismaiset juuret, globaali visio, paikallinen sitoumus
Educatius on ruotsissa perustettu pohjoismainen yritys, joka on ylpeä juuristaan ja samalla tavoittelee globaalia visiota. Educatius on perustettu sitoutumaan laadukkaiden koulutusratkaisujen tarjoamiseen ja se on kukoistanut pohjoismaiden ulkopuolella, laajentaen toimintaansa kansainvälisesti. Maailmanlaajuisesta läsnäolostaan huolimatta yritys on ylläpitänyt vahvaa paikallista yhteyttä perustamalla toimistoja eri pohjoismaihin, kuten Suomeen, Ruotsiin, Tanskaan ja Norjaan. Tämä kaksitahoinen keskittyminen kansainväliseen laajentumiseen ja paikalliseen sitoutumiseen kuvastaa Educatiuksen omistautumista koulutusmahdollisuuksien edistämiseen, pitäen samalla yhteyden pohjoismaiseen perintöönsä.

Julia Berner-Zhou
Julia Berner-Zhou
Director Educatius Nordics

Kuinka päädyit työskentelemään vaihto-oppilasohjelmien parissa?

Taustani on kansainvälinen: siinä sekoittuvat Tanskan, Saksan, Espanjan ja Kiinan kulttuurit, mikä on avannut minulle paljon eri elämäntapoja. On antoisaa ja palkitsevaa laajentaa maailmankuvaansa, oppia tuntemaan erilaisia tapoja elää sekä tasapainoilla eri kulttuurien välillä. Siksi on ilo seurata nuoria, joille vaihtoon lähtö mahdollistaa suuren henkilökohtaisen kehityksen.

Mikä on ikimuistoisin kokemuksesi tässä työssä?

On ollut monia hienoja ja ikimuistoisia tilanteita, mutta erityisen merkityksellinen kokemus oli, kun vaihto-oppilaamme olivat palaamassa Yhdysvalloista Tanskaan, mutta lentojen peruuntumisen vuoksi he jäivät jumiin New Yorkiin ja joutuivat yöpymään siellä – ei paras mahdollinen tilanne! Minä ja kollegani otimme yhteyttä kaikkiin tuntemiimme ihmisiin New Yorkissa löytääksemme aikuisen, joka voisi huolehtia näistä nuorista, mutta tuloksetta – kunnes sain yhteyden Tanskan suurlähetystöön New Yorkissa. He lähettivät työntekijänsä noutamaan oppilaat suurlähetystön autolla ja kuljettamaan heidät hotelliin (jossa työntekijä myös yöpyi ja huolehti heistä), ja seuraavana päivänä heidät kuljetettiin turvallisesti lentokentälle ja lähetettiin matkaan kohti Kööpenhaminaa. Oppilailla oli kaikki hyvin, ja he saivat ainutlaatuisen kokemuksen. Minä taas olin iloinen vahvasta kansainvälisestä yhteistyöstä, joka on koko nuorisovaihdon ydin.

Olen ollut osa Educatiusta lähes 10 vuotta. Se on ollut uskomattoman inspiroivaa ja motivoivaa aikaa, koska saamme seurata niin monien nuorten unelmien toteutumista ja heidän kehittymistään vaihtovuoden aikana. Sekä minä että koko tiimini olemme syvästi kiitollisia tästä palkitsevasta työstä, jota saamme tehdä joka päivä.

Elnaz Biglary
Elnaz Biglary
Nordic Sales Manager

Elnaz on itse ollut vaihto-oppilaana Englannissa vuonna 2003. Se oli opettavainen ja jännittävä vuosi, joka tarjosi hänelle arvokasta kokemusta tulevaa uravalintaa varten. Elnaz aloitti koordinaattorina Educatiukselle vuonna 2017. Hän onnistui nopeasti lisäämään kiinnostusta Iso-Britannian vaihto-ohjelmia kohtaan. Elnaz suhtautuu hyvin intohimoisesti vaihto-oppilasohjelmiin, ja hänellä on laaja tietämys kaikista ohjelmistamme ja kohdemaistamme. Elnazin mielestä vaihto-oppilaaksi lähtö on investointi, joka hyödyttää sinua koko elämäsi ajan. Vaihto-oppilaamme tulevat itsenäisemmiksi, itsevarmemmiksi ja avarakatseisemmiksi. Elnaz myös uskoo, että vaihtoon lähtö on suuri, elämän mullistava päätös, minkä vuoksi on tärkeää, että vaihto-oppilailla ja heidän vanhemmillaan on luotettava organisaatio tukenaan. Elnaz puhuu kolmea kieltä ja hänellä on yli 20 vuoden kokemus asiakaspalvelutyöstä.

Linda Matrone
Linda Matrone
Nordic Customer Success Manager

Linda on ollut yliopistovaihdossa Japanissa vuonna 2010. Hän on yhteiskuntatieteiden maisteri konfliktitutkimuksen koulutusohjelmasta, sivuaineina kulttuurien välinen viestintä ja sosiaalipsykologia. Kaksikielisenä hän palvelee asiakkaita sekä suomeksi, että ruotsiksi. Hän aloitti Educatiuksella Japaniin lähtevien oppilaiden haastattelijana vuonna 2016 sekä paikallisedustajana Japanista Suomeen tuleville vaihto-oppilaille. Vuonna 2018 hän siirtyi toimistollemme töihin ja otti vastuun Suomeen tulevien vaihto-oppilaiden ohjelmista sekä jatkoi Japaniin lähtevien vaihto-oppilaiden parissa työskentelyä. Vuodesta 2022 Linda siirtyi työskentelemään Suomesta lähtevien vaihto-oppilaiden pariin. Vuonna 2023 Linda aloitti myös pohjoismaisten Educatius-toimistojen asiakkuusjohtajana, jatkaen kuitenkin pääasiassa Suomesta ja muista pohjoismaista lähtevien oppilaiden tukihenkilönä ja koordinaattorina. Lindan lempikohde Educatiuksella on Japani, sattuneista syistä!

Erica Eek
Erica Eek
Senior Sales Coordinator

Erican ensimmäinen kokemus vaihdosta oli vuonna 1987, kun hän itse matkusti vaihto-oppilaaksi Illinoisiin, USA:han. Kesällä 1995 hänellä oli mahdollisuus työskennellä Soft Landing Camp -leirillä New Yorkissa. Sen jälkeen hän on työskennellyt yli 15 vuotta kansainvälisen nuorisovaihdon parissa. Erican erikoisalaa ovat olleet USA ja Kanada, mutta hänellä on myös laaja kokemus vaihdoista Euroopassa ja Australiassa. Kesällä 2017 Erican oma tytär lähti vaihtoon, joten hänen kokemuksensa on nyt monipuolistunut ymmärryksellä siitä, mitä tarkoittaa ”uskaltaa päästää irti”, kun oma lapsi haluaa lähteä tutkimaan maailmaa – se on paras kokemus, jonka vanhemmat voivat lapselleen antaa!

Emmi Jussilainen
Emmi Jussilainen
Sales Coordinator

Emmi oli itse vaihdossa Educatiuksen kautta Uudessa-Seelannissa vuonna 2009–2010. Nyt hän hänen tehtävänsä on auttaa uusia oppilaita löytämään se heille parhaiten sopiva ohjelma, mahdollistaen unohtumattoman vuoden ulkomailla! Emmillä on pitkä ura takana asiakaspalvelussa, joten häneltä kannattaa kysyä kaikki meiltä askarruttavat kysymykset. Uuden-Seelannin lisäksi Emmi on viettänyt paljon aikaa myös reppureissaten Australiassa ja matkustellen paljon USA:ssa, kerryttäen paljon henkilökohtaista kokemusta kyseisistä kohteista. Työn ohella Emmi opiskelee Helsingin Yliopistossa ruotsinkielisellä puolella luonnontieteitä ja pystyykin siis ohjeistamaan oppilaita sekä suomeksi että ruotsiksi. Emmin lempikohteet Educatiuksella ovat tietysti Uusi Seelanti, mutta myös hurmaava Irlanti!

Annika Ståhl
Annika Ståhl
High School Program Coordinator

Lukio-ohjelmien koordinaattori
Annika aloitti Educatiuksella vuonna 2014, ja vuosien varrella hän on työskennellyt koordinaattorina auttaen nuoria toteuttamaan unelmansa vaihtovuodesta ulkomailla. Annika on itse ollut vaihto-oppilaana Italiassa ja matkustellut useissa kohdemaissamme. Hän on myös toiminut Soft Landing -leirin vetäjänä. Hänen mielestään parasta hänen työssään on auttaa oppilasta valmistautumaan vaihtovuoteen ja olla sitten turvallisena tukena matkan aikana!

Ida Madsen
Ida Madsen
Myynti- ja markkinointikoordinaattori

Miksi aloitit työskentelyn vaihto-opiskelijoiden kanssa?

Olen erittäin motivoitunut työskentelemään vaihto-opiskelijoiden kanssa, koska olen syvästi kiinnostunut kulttuurista ja sen tarjoamista mahdollisuuksista kulttuurienväliseen yhteistyöhön. Tämä kiinnostus on saanut alkunsa opinnoistani, joissa keskityin kulttuuriseen ymmärrykseen, joka vei minut aina Intiaan asti. Tämä ymmärrys kulttuurista on ruokkinut intohimoani työskennellä vaihto-opiskelijoiden kanssa, koska uskon, että vaihto-ohjelmat tarjoavat meille ainutlaatuisen mahdollisuuden ymmärtää toisiamme paremmin. Minusta on innostavaa olla mukana luomassa puitteita opiskelijoiden vaihtoseikkailuille, sillä se on paitsi merkittävä sosiaalinen kokemus, myös antaa opiskelijoillemme mahdollisuuden kokea uusia kulttuureita. Uskon, että tällä on suuri arvo niin yksittäiselle opiskelijalle kuin globaalille yhteiskunnallemme.

Onko sinulla jokin tietty kokemus, joka on vaikuttanut sinuun?

Mielestäni on erittäin palkitsevaa seurata opiskelijoidemme vaihtokokemuksia sosiaalisen median kautta. Heille tarjotaan tilaisuus jakaa ikimuistoisia hetkiä vaihdostaan student takeoverien kautta. Minusta on todella palkitsevaa nähdä, kuinka lahjakkaasti opiskelijamme jakavat hetkiä jokapäiväisestä elämästään, kiinnostuksen kohteitaan, kokemuksiaan ja neuvoja tuleville oppilaille. Olen aina vaikuttunut heidän kyvystään kuvata sekä uskomattomia kokemuksia, kuten uusia ystävyyssuhteita, että haastavampia hetkiä, kuten koti-ikävää. Siksi nautin yhteydenpidosta opiskelijoihimme ennen vaihtoa, sen aikana ja sen jälkeen, sitä mukaan kun heistä tulee taitavampia ilmaisemaan ainutlaatuisia kokemuksiaan.

Thea Klarskov Madsen
Thea Klarskov Madsen
Student Exchange Coordinator

Line Hemmingsen
Line Hemmingsen
Student Exchange Sales Coordinator

Rooli ja maat?
Työskentelen lukiovaihtojen myyntikoordinaattorina ja toimin yhteyshenkilönä oppilaille, jotka matkustavat USA:han, Uuteen-Seelantiin, Italiaan, Ranskaan ja Réunioniin.
Miksi aloitit työskentelyn vaihto-oppilaiden parissa?
Se tapahtui oikeastaan vahingossa. Aloitin Educatiuksen silloisella hallinto-osastolla ja pääsin näkemään, kuinka jännittävää vaihto-oppilaiden kanssa työskentely on, joten päätin hakea koordinaattorin paikkaa vuonna 2014. Siitä lähtien olen työskennellyt vaihto-oppilaiden kanssa ja rakastan työtäni!
Onko sinulla jokin erityinen tilanne, joka on vaikuttanut sinuun?
En sanoisi, että on yksi erityinen tilanne, joka on vaikuttanut minuun, sillä niitä on niin monta. On ihanaa saada viestejä vaihdossa olevilta oppilailta, jotka kertovat minulle, miten hyvin he ovat viihtyneet ja miten he ovat kokeneet saaneensa uusia ystäviä ja toisen ”laajennetun” perheen loppuelämäksi. Pidän myös oppilaiden vanhemmilta saamistani viesteistä, joissa he kertovat kuinka paljon heidän lapsensa on vaihtovuoden aikana kasvanut ihmisenä ja kuinka paljon vaihto on vaikuttanut positiivisesti heidän elämäänsä.

Miriam Ødegård
Miriam Ødegård
Program Coordinator

Miriam muutti ensimmäisen kerran ulkomaille Educatiuksen avustuksella vuonna 2014 opiskelemaan tv- ja elokuvatuotantoa New Yorkissa, jossa hän asui kolme vuotta ennen kuin muutti Long Beachiin, Kaliforniaan, opiskelemaan englantilaista kirjallisuutta. Ennen lähtöään New Yorkista Miriam työskenteli Educatiuksen kanssa Soft Landing -leirillä vuonna 2016. Hän suoritti englantilaisen kirjallisuuden maisterintutkinnon vuoden 2020 puolivälissä, minkä vuoksi hän päätti jäädä Kaliforniaan ja aloittaa työskentelyn koulutukseen ja kulttuuriseen oppimiseen keskittyvässä startup-yrityksessä. Vuonna 2023 Miriam teki päätöksen palata Norjaan ollakseen lähempänä perhettään ja työskennelläkseen Educatiuksen kanssa ohjelmakoordinaattorina. Hänen tavoitteenaan on tarjota nuorille mahdollisuus opiskella ulkomailla, sillä hän tietää kokemuksesta, miten rikastuttavaa on uppoutua eri kulttuureihin. Hän uskoo vakaasti, että oppiminen ja koulutus ovat tehokkaimpia välineitämme, ja siksi hän on sitoutunut auttamaan opiskelijoita tarttumaan elämänsä tilaisuuteen opiskelemalla ulkomailla.

Olimata Jeng
Olimata Jeng
Program Coordinator

Nimeni on Olimata, ja olen ollut osa Educatius-tiimiä vuodesta 2013! Olen suorittanut viestinnän kandidaatin tutkinnon ja minulla on kokemusta opiskelusta USA:ssa ja Iso-Britanniassa sekä lukioajasta Gambiassa, joten minulla on mukanani vankka annos tietoa ja empatiaa. Olen työskennellyt lähes kaikissa tarjoamissamme upeissa kohteissa, mikä on antanut minulle ainutlaatuisen valmiuden opastaa oppilaita heidän vaihtonsa aikana. Mikä on lempi asia työssäni? Se, että kuulen upeita tarinoita, joita oppilaat kertovat ulkomailla viettämästään ajasta! Olen todella omistautunut tarjoamaan jokaiselle oppilaalle tukea ja opastusta, ja autan heitä intohimoisesti saamaan kokemuksestaan kaiken irti. Odotan innolla, että pääsen kanssasi vaihtomatkallesi!

Birgitta Bratt
Birgitta Bratt
High School Program Coordinator

Birgitta aloitti työt Educatiuksella vuonna 2012. Educatiuksella Birgitta on työskennellyt erilaisissa tehtävissä, kuten lentojen parissa ja Soft Landing -leirin vastaavana. Nykyään Birgitta toimii koordinaattorina ja odottaa innolla, että pääsee toimimaan linkkinä oppilaiden ja kohdemaan välillä. Hänen molemmat lapsensa ovat olleet vaihto-oppilaita, joten hän ymmärtää täysin sekä nuorten että vanhempien mahdolliset kysymykset, hermostuneisuuden ja odotukset.

Sara Jussilainen
Sara Jussilainen
High School Program Coordinator

Sara on työskennellyt Educatiuksella vuodesta 2011, ensin ambassadörinä ja tämän jälkeen ohjelmakoordinaattorina. Vuosien varrella hän on työskennellyt kaikkien Educatiuksen tarjoamien ohjelmien ja kohdemaiden kanssa.
Sarasta on erittäin rikastuttavaa saada osallistua ja toteuttaa oppilaiden suuria unelmia. Hän kuulee mielellään oppilaiden kokemuksista, seikkailuista ja siitä, kuinka oppilaat ovat saaneet uuden perheen ja elinikäisiä uusia ystäviä kohdemaassa!
Sara opiskeli sosiaalipsykologiaa ja kulttuuriantropologiaa Helsingin yliopistossa. Hän puhuu sujuvasti suomea, ruotsia ja englantia.

Åsa Kardell
Åsa Kardell
Inbound Director

Åsa työskentelee Ruotsiin tulevien vaihto-oppilaiden kanssa. Åsa on itse ollut kahdessa vaihdossa, vuoden au pairina USA:ssa ja vuoden vaihto-oppilaana yliopistossa Saksassa. Myöhemmin hän aloitti työskentelyn tiedotusvastaavana erilaisissa kulttuurivaihdoissa eri puolilla maailmaa ja oli myös mukana perustamassa Educatius Inbound -ohjelmaa Ruotsiin vuonna 2003. Arjen kokemusten jakaminen täällä Ruotsissa niin ihanien oppilaiden kuin isäntäperheidenkin kanssa on hyvin inspiroivaa!

Jeanette Johansson
Jeanette Johansson
Inbound Program Coordinator

Jeanette työskentelee Ruotsiin tulevien vaihto-oppilaiden kanssa.

Kansainvälisen koulutuksen asiantuntijat

Me Exploriuksessa olemme erikoistuneet vaihto-oppilasohjelmien järjestämiseen ja tarjoamme useita eri ohjelmia.

Tietoa Exploriuksesta

One Team Across the Globe

Olemme osa Educatius Groupia, joka on luotettu ja johtava globaali organisaatio kansainvälisen koulutuksen kentällä.

One Team Across the Globe

Kiinnostuitko vaihtoon lähdöstä? Ota meihin yhteyttä!

Lähetä meille tietosi, niin otamme sinuun pian yhteyttä. Voit myös soittaa meille numeroon 010 321 1930.

Lähetä meille tietosi, niin otamme sinuun yhteyttä henkilökohtaisen ja täysin maksuttoman tapaamisen järjestämiseksi. Aloita unelmiesi vaihto-oppilaskokemuksen suunnittelu kanssamme!

"*" näyttää pakolliset kentät

Oppilaan syntymäpäivämäärä
Hidden
Oletko oppilas vai huoltaja?*
Hidden
Hidden
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Aloita suunnittelu