15:42 10th January 2017

Mun englantilainen joulu

Nyt on joulu vietetty täällä ja vuosikin vaihtunut, aika on mennyt huimaa vauhtia! Joulu on mulle vähän kun semmonen puolivälin tuntu, vaikkei ihan puolessa välissä olla. Se on myös se aika mitä usein vaihtarit jännittää, sillä joulu on mulle ainakin perhe-juhla ja sen takia ikävä iskee helposti. Mulla se meni onneks ihan hyvin, vaikkakin koti-ikävä vähän iski. Ootin joulua sinänsä aika innolla, koska tykkään siitä tosi paljon! Joulukortit on täällä tosi iso juttu, koulussa monet jakaa kortteja ystäville. Ittekkin sain monia kortteja, josta tuli aina tosi hyvä mieli ja annoin myös muille joulukortit. Niistä jää hauska muisto, sitten kotiin vietäväks.

Erilainen aatto

Täällä siis vietetään joulua joulupäivänä eli 25.12, eikä aattona niinku itte on tottunu.
Mentiin kyllä aattona hostien isovanhemmille kylään, kun vietettiin hostien vaarin synttäriä. Eli onneks oli sillon tekemistä, ettei ehtiny liikaa miettiä mitä kotona perhe tekee. Siellä oli myös näiden serkkuja ja syötiin hyvää ruokaa ja jotain kakkuja ja sitten jaettiin jo joitain semmosia ”pöytälahjoja”, eli ihan pikkulahjoja. Mäki sain näiden isovanhemmilta ja serkuilta, vaikka ei niin hyvin tunneta, siitä tuli kyllä tosi hyvä fiilis! Mulla oli silti tosi hassu olo koko päivän, kun on tottunut olemaan oman perheen kanssa. Kotona tehtiin mun italialaisen host siskon kanssa Tiramisu Joulupäivälle jälkkäriksi. Se on Italiassa perinteinen jälkkäri ja hän opetti mua tekemän sitä. Illalla sitten vaa rentouduttiin, eikä tehty kauheesti mitään. Nukkumaan mennessä oli aika kova koti-ikävä, mutta se ehkä kuuluu vähän asiaan ja olin aika innoissani Joulupäivästä, joten sain sitten unen päästä kiinni.

Joulupuuhastelua ja ruokaa

Jouluaamuna mun host sisko tuli herättämään mut sanoen, että kaikki muut on jo hereillä ja aletaan jakamaan lahjoja. Mäkin sitten kiiruhdiin alakertaan mun jouluvillapaidassa! Oltiin sit kaikki yhessä kuusen luona ja ekana host äiti anto meille kaikille joulusukat, jotka oli täynnä kaikkia kivoja pikkulahjoja. Sitten ku ne oli avattu, niin avattiin vielä joitain isompia lahjoja kuusen alta! Mullekkin oli enemmän lahjoja kun osasin odottaa, oli kyllä tosi kiitollinen olo! Sitten syötiin iso jouluaamupala, johon kuuluu mm. munakasta, pekonia, croissantteja, savustettua lohta ja graavilohta, jota host äiti ostanu mua varten kun ties et tykkään, super kilttiä.
Lenkitettiin sitten koirat yhessä rannalla ja sitten kokattiin vieraita varten. Täällä jouluruoka on vähän erilainen kun suomessa ja Christmas Crackerit kuuluu asiaan. Eli kaks ihmistä vetään sen molemmistä päistä, sitten kuuluu posahdus ja sisältä tulee silkkikrunu, joku lelu ja vitsi 😀 Ruoaks meillä oli kalkkunaa, kanaa, perunoita jotka on roasted, pigs in blankets eli pikkunakkeja, joiden ympärillä on pekonia ja sitten vihanneksia ja Yorkshire puddings. Loppupäivä menikin sitten vieraiden kanssa jutellessa ja katottiin joululeffaa yhessä kaikki.

Jouluperinteitä

Täällä Tapaninpäivä on nimeltään Boxing day ja sillo on tapana (ainakin joillain) juosta mereen, ja suomalaisten sanotaan olevan sekoja, hehe. Mentiin sitten aamulla Teignmouth nimiseen kaupunkiin, jossa meiän tuttuja juoksi mereen. Ihmiset oli pukeutunut kaikkiin erilaisiin asuihin, ja sit yhtä aikaa kaikki juoksi mereen! Se näytti tosi hauskalta ja vähän harmitti, että ittellä oli flunssan poikanen, niin en viittiny osallistua. Mentiin sitten kylään tuttaville, jossa syötiin taas paljon ja rentouduttiin. Oli ihan mahtavaa kokea tämmönen erilainen joulu, vaikkakin vähän Suomi-joulua olikin ikävä. Kyllä tästä joulusta joitain palasia aion ehdottomasti viedä mun mukana Suomeen!

Hauskaa uutta vuotta, Marleena!

Marlena Torquayssa

Marlena Torquayssa

Iso-Britannia

Unohtumaton elämys

Vaihtovuosi on ainutkertainen kokemus, joka muovaa tulevaisuuttasi. Tilaa esitteemme, josta saat apua vaihto-oppilasjaksosi suunnitteluun. Varaa sitten ilmainen tapaaminen kanssamme ja tee suunnitelmastasi totta.