11:10 15th December 2017

Amerikkalainen high school

High School

Mun koulu on siis todella iso ja siellä opiskelee noin 3500 oppilasta. Se on huomattava ero, kun mun lukiossa Suomessa oppilaita on noin 800, eli vähemmän kuin jos lasketaan kaikki koulun seniorit yhteen. Koulualue on campus eli luokkia on ympäri aluetta parakeissa ja rakennuksissa ja lounaan voi joko syödä ulkona tai ruokasalissa, joka on kyllä todella ahdas.

Mun kouluaineet ja muuta

Halusin mun vaihto-oppialsvuodesta melko helpon kouluvuoden, koska täällä kurssit ovat niin paljon erilaisempia, kuin kurssit Suomessa, joka tarkoittaa sitä, ettei niitä voi oikein suorittaa täältä käsin.

Mulle oli tehty lukujärjestys jo valmiiksi ja sain sen ensimmäisenä koulupäivänä. Mulle oli laitettu kuoroa, englantia, tietotekniikkaa, liikuntaa, pianoa ja ranskaa. Mun counselor halusi tarjota mulle mahdollisemman helpon vuoden, mutta täytyy kyllä myöntää, että olin aika kauhuissani kuorosta ja pianosta, koska en ole yhtään musikaalinen ihminen. Päätin kuitenkin kokeilla ensimmäisen päivän ja koulupäivän päätyttyä juoksinkin heti counselorin luo ja vaihdoin pianon USA:n historiaan ja ranskan matikkaan. Kuoron vaihdoin espanjaan, sillä oon espanjaa opiskellut reilu 2,5 vuotta, joten se tuntui paremmalta vaihtoehdolta kuin ranska.

Seuraavana päivänä meillä olikin jo historiassa ryhmätyö ja säälin tänäkin päivänä vielä mun ryhmäläisiä, kun vaihto-oppilas Suomesta oli  aivan pihalla jopa itse ryhmätyön aiheesta hahhah! Historia ja matikka tuntui liian vaikealta ja stressaavalta, joten päätin vielä kerran mennä counselorin luo vaihtamaan kursseja. Tällä kertaa vaihdoin historian tanssiin ja matikan kuoroon.

Jos ette ole vielä ihan pudonnut kärryiltä, niin nyt mulla on espanjaa, englantia, tietotekniikkaa, liikuntaa, tanssia ja kuoroa aineina ja näistä aineista mä oikeesti tykkään!

Tavallinen koulupäivä

Täällä tunnit kestää noin 55 minuuttia ja luokasta toiseen on annettu aikaa siirtymiseen noin 8 minuuttia, jonka aikana kyllä välillä tulee kiire, koska campus on kuitenkin sen verran iso. Lounas kestää noin 30 minuuttia. Meidän koulupäivät alkaa ma-to klo 8.05 ja päättyy klo 2.55. Perjantaisin on muuten sama, mutta koulu alkaa tunnin myöhemmin eli 9.05. Joka päivä on täsmälleen samanlainen, jossa oli kyllä aluksi totuttelemista, mutta nyt se on jo normalisoitunut. Kouluun menen aina bussilla, mutta mun host äiti tulee aina hakemaan mut koulupäivän päätyttyä.

Homecoming

Vielä loppuun haluan kertoa hieman Homecoming tansseista. Meillä tosiaan oli Hoco yllättävän aikasin, 8. syyskuuta, oon kuullut, että monella muulla koululla se on vasta lokakuussa. Meidän Homecoming teemana oli The Greatest Showman-leffa, joten kaikki koristeet ja lavasteet viittasi siihen leffaan.

Homecoming spirit viikolla sai pukeutua joka päivä tietynlaisella tavalla, esimerkiksi maanantaina oli Etiwanda school spirit, jolloin pukeuduttiin Etiwandan (mun koulun) vaatteisiin. Perjantaina meillä oli Homecoming rally, joka oli liikuntasalissa. Rallyssa esiteltiin Homecoming court (Homecoming queen ehdokkaat) ja siellä oli myös paljon tanssiesityksiä ja muuta ohjelmaa. Tykkäsin Homecoming rallysta tosi paljon ja olin vielä enemmän innoissani tansseista! Perjantaina oli myös Homecoming game ja siellä valittiin Homecoming queen. Kaikki oli kuin leffasta sinä iltana… Lauantaina oli sitten itse tanssit ja mun paras kaveri tuli meille ja laittauduttiin yhdessä. Sen jälkeen tavattiin kaks kaveria ja mentiin yhdessä syömään ja ottamaan kuvia. Ilta meni kyllä tosi nopeesti, mutta oli unohtumaton kokemus enkä malta odottaa muita tanssiaisia!

Jessican Vaihtariblogi Kalifornia

Jessican Vaihtariblogi Kalifornia

USA

Unohtumaton elämys

Vaihtovuosi on ainutkertainen kokemus, joka muovaa tulevaisuuttasi. Tilaa esitteemme, josta saat apua vaihto-oppilasjaksosi suunnitteluun. Varaa sitten ilmainen tapaaminen kanssamme ja tee suunnitelmastasi totta.