9:12 02nd September 2018

Vaihtarin ensikosketus Uuteen-Seelantiin

Moikka, mä olen Sammy ja olen vaihto-oppilaana Uudessa-Seelannissa. Täällä mun perheeseen kuuluu nuorempi sisko ja veli, neljä kissaa ja kaksi koiraa. Elämä on aina vilkasta näiden koirien kanssa!

Miltä tuntui lähteä asumaan perheeseen, josta tiesi vain pintatietoja?

Olihan se aika jännittävää. Ensimmäinen ilta perheessä oli mulle vaikein. Väsymystä oli edelleen ja olin vasta tajunnu kuinka pitkään tulisin asumaan täällä. Koti-ikävä painoi aika ikävästi. 15 tunnin yöunien jälkeen olo helpottui. Mentiin rannalle, syötiin donitseja ja liikkeellä pysyminen auttoi. En ole sen jälkeen ollut paljoa omassa huoneessani, edes silloin, kun olen yksin kotona.

Millaista ruokaa Uudessa-Seelannissa syödään?

Kaikesta tiedonhausta huolimatta Uusi-Seelanti yllätti täysin. Kaikki oli uutta. Ehkä yllättävin asia oli ruoka. Mun hostäiti on liikunnanopettaja koulussa ja harrastaa ulkoilua, vaeltamista, melomista jne. Ajattelin siis, että ruoka perheessä olisi melko terveellistä! Huh, ei se ihan niin mennyt. Mun perheessä on joka tiistai takeaway-ilta, jona syödään thaimaalaista, kiinalaista, pitsaa, subwayta… Hyvää ruokaa, mutta kuntosalikortti on tarpeellinen!

Ruokakulttuuri Uudessa-Seelannissa on aika samanlainen kuin Briteissä. Kouluun otetaan sipsejä, keksejä ja voileipä. Ranskalaisia syödään tosi usein ja niitä voi ostaa koulun ‘tuck shop’ista. Ulkona syöminen on halvempaa täällä kuin Suomessa ja ihmiset syö paljon ulkona. Kavereiden kanssa mennään kahville tai sushille. Sushi on ihanan halpaa ja on tosi isoina rullina!

Voiko vaihtari päättää mitä syö?

Ruokaongelmat ratkeaa puhumalla. Perhe haluaa, että on hyvä olla ja he kysyvät aina kauppaan mennessä haluanko sieltä jotain. Yleensä vastaan “tomaatteja, kiitos”. Teen itse oman lounaani, jolloin saan itse päättää mitä syön. Koulussa on kaksi ruokataukoa: morning tea ja lounas. Otan ensimmäistä taukoa varten hedelmän ja proteiinipatukan. Lounaaksi teen itselleni voileivän.

Olen päässyt viime päivinä maistamaan upeita hedelmiä. Lähiruokaa on mm. avokadot ja kiivihedelmät. Pääsinkin maistamaan paikallisia kultaisia kiivejä ja mulle aiemmin tuntematonta tamarilloa. En malta odottaa uusia kokemuksia!

Ensi kertaan,

Sammy

Sammy Aucklandissa

Sammy Aucklandissa

Uusi-Seelanti

Unohtumaton elämys

Vaihtovuosi on ainutkertainen kokemus, joka muovaa tulevaisuuttasi. Tilaa esitteemme, josta saat apua vaihto-oppilasjaksosi suunnitteluun. Varaa sitten ilmainen tapaaminen kanssamme ja tee suunnitelmastasi totta.