14:07 15th March 2017

Miksi valitsin Select High Schoolin

Olin ensin vaihto-oppilaana Michiganissa normi vaihto-ohjelman kautta. Olin pienessä kylässä ja kävin koulua noin 100 oppilaan koulussa. Michiganin koulussa ei myöskään ollut paljon urheilumahollisuuksia, koska se oli pieni kyläkoulu.

Tulin Amerikkaan uudestaan vaihtoon Michiganin jälkeen, mutta tällä kertaa otin select high schoolin. Sain siis itse päättää osavaltion, koulun ja mitä harrastuksia haluan harrastaa. Halusin myös isoon kaupunkiin, jossa on paljon tekemistä.

Koulu jossa olen nyt on iso 2000 oppilaan koulu, keskellä kaupunkia. Ja verrattuna Michiganin pieneen 100 oppilaan kouluun, olen tosi innoissani isosta koulusta.

Isäntäperheeni Select -ohjelmassa

Asun ihanassa perheessä, johon kuuluu äiti, isä, 15 vuotias veli ja toinen vaihtari Kiinasta. Select ohjelmassa perheille maksetaan korvausta vaihtarin ottamisesta, mutta sillä rahalla sain hyvän, huolehtivaisen perheen. Host isäni työskentelee lentokentällä, ja saadaan ilmaset lennot ihan minne vaan. Ollaan käyty Texasissa, El pasossa, joka on Meksikon rajalla. Käytiin myös Las Vegasissa ja maaliskuussa mennään Kaliforniaan.

Select -vaihtari saa valita kurssinsa vapaammin

Sain myös itse valita kurssit joita haluan opiskella koulussa, joka on tosi hyvä juttu, koska tavallisessa vaihto-ohjelmassa, jos kurssit on täynnä niin vaihtari laitetaan johonki toiselle kurssille johon hän ei välttämättä halua. Amerikan historia, englanti ja matikka on kaikille vaihtareille pakollisia. Aineet jotka saa itse valita on ns. “lisäaineita” ja otin kuviksen, pian-kurssin (jossa opetellaan soittamaan pianoa) ja kuntosali-kurssin (jossa mennään salille ja saan tehdä itse saliohjelman)

Select -järjestö jenkeissä

Järjestö on myös eri Select High School ohjelmassa kuin normaalissa vaihto-ohjelmassa. Ja olen tosi tyytyväinen järjestöön joka mulla nyt on ja sain myös mitä ihanimman aluevalvojan, jonka kanssa mulla on tosi läheiset välit. Järjestö myös järjestää hauskoja juttuja mitä tehään yhdessä, saatetaan esim. mennä yhdessä keilaamaan tai luistelemaan tai jonnekki muualle.

Miksi Select High School?

Niiden jotka haluaa itse päättää omasta vaihtovuodestaan ja tietää mitä haluaa tehdä tai harrastaa vaihtovuoden aikana, kannattaa valita select high school, koska normaalissa vaihto-ohjelmassa saa vain tehdä toivomuksia, jotka eivät välttämättä toteudu, ja saatat joutua paikkaan jossa et saa tehä asioita joita halusit tehdä. Olisin valinnut select high schoolin jo ekalla kerralla kun menin vaihtoon, jos olisin tiennyt sen että mulla oli niitä tiettyjä asioita joita halusin ja odotin että pääsen kokeilemaan. Toivoin myös, että olisin päässyt isoon kaupunkiin, mutta niin ei kuitenkaan käynyt. Tällä kertaa tiesin että saan vaihtovuodesta juuri sellaisen mitä olen toivonut ja pääsen tekemään asioita mitä olin odottanut, ja sen takia select high school on paras vaihtoehto mulle.

Koulu jossa olen tarjoaa paljon eri harrastuksia. Koulussa on kuitenki kaudet ja jokasella kaudella pelataan eri lajeja. Tiimeihin täytyy hakea hyvissä ajoin, koska täytyy ostaa varusteet ja täyttää lappuja, että pääsee osallistumaan ja kisaamaan.

Venla Arizonassa

Venla Arizonassa

USA

Unohtumaton elämys

Vaihtovuosi on ainutkertainen kokemus, joka muovaa tulevaisuuttasi. Tilaa esitteemme, josta saat apua vaihto-oppilasjaksosi suunnitteluun. Varaa sitten ilmainen tapaaminen kanssamme ja tee suunnitelmastasi totta.