14:33 22nd February 2019

Prom vaihto-oppilasvuoden aikana

Prom on se iso juhlapäivä jota kaikki juniorit ja seniorit odottaa, prom on se juhla joka näkyy nii monissa Amerikkalaisissa elokuvissa. Myös mun kouluvuoden suurin kohokohta oli se kun pääsin niihin kauan odotettuihin prom tanssiaisiin.

Prom ja Homecoming – sama asia?

Prom ei oo sama asia tai saman tyyppinen kun homecoming. Homecoming tanssiaisissa juhlitaan Amerikkalaisen jalkapallo kauden päättymistä, se on myös tarkoitettu koko high schoolille 9-12 luokkiin asti. Homecoming tanssiaisiin yleensä mennään vaan ison kaveriporukan kanssa, ja se yleisesti järjestetään koulun isossa tilassa esim. ruokalassa tai liikuntasalissa. Prom onkin sitten ihan asia erikseen. Prom on tarkotettu vaan 11 ja 12 luokkalaisille ja sinne mennään yleensä pojan kanssa. Prom ei oo yleisesti omalla koululla vaan sille varataan paikka jostakin muualta. Prom on virallisempi juhla joka on vaan vanhemmille ikäluokille.

Promiin voi kulua rahaa

Meidän prom oli 6.5, tiedekeskuksessa. Promiin menee tosi paljon rahaa, paikalliset tytöt kuluttaa promeihin rahaa suurimmillaan yli 1000 dollaria. Lippu maksaa jopa 50 dollaria. Promeihin mennään yleisesti hienomalla kyydillä esim limusiinilla. Mulle ja mun kaveriporukalle oli varattu party bus joka oli vaa vähän niinku isompi versio limusiinista. Party bus maksoi 50 dollaria per henkilö ja meidän porukassa oli 40 henkilöä. Sain mekon ja kengät lainaan, hiukset ja meikin tein kavereitten kans.

Prom oli ihan mahtava kokemus ja tosiaankin oli se kouluvuoden kohokohta, mutta on se täällä ehkä vähän yliarvostettua. Party bus josta maksettiin tosi paljon kesti noin puol tuntia ja prom kesti noin tunnin ennenku kaikki väsähti ja lähti kotiin. Se ei tosiaan oo satojen eurojen arvoinen, joten oon onnellinen siitä etten tuhlannut kaikkia rahoja siihen.

Pääseekö vaihto-oppilas promiin vaikka olisi nuorempi?

Minun koulussa kaikki vaihtarit saa mennä prom tanssiaisiin ihan sama minkä ikänen on, kuulemma “kokemuksen takia”. Uskon että jokasessa koulussa toimitaan samalla tavalla joten ei kannata hermoilla siitä jos oot 9 tai 10 luokalla ja vanhempi poika ei kysy tanssiaisiin koska kaikki vaihtarit saa yleisesti mennä. Hermoilin alussa siitä jos en saa mennä prom tanssiaisiin, koska oon liian nuori, mutta hermoilin näköjään ihan turhaan. Vanhempi poika kysy minua promeihin, joten suostuin menemään sen kans kun en vielä siinä vaiheessa tienny, että kaikki vaihtarit saa mennä. Kun sain tietää siitä, niin minun vaihtari kaveritkin tulivat minun mukaan ja loppujen lopuksi oltiin vaan iso 40 henkilön porukka.

Oon tosi tyytyväinen mun koulun promeihin. Jos sulla on mahollisuus mennä, nii kannattaa mennä koska Suomessa ei tällaista tilaisuutta tuu ikinä vastaan. Prom on myös iso osa Amerikan kulttuuria. Ei oo kovin yleistä mennä isossa porukassa, mutta toimii se myös sillä tavalla, kun se ei oo enää nii tarkkaa kenen kans menee.

Venla Arizonassa

Venla Arizonassa

USA

Unohtumaton elämys

Vaihtovuosi on ainutkertainen kokemus, joka muovaa tulevaisuuttasi. Tilaa esitteemme, josta saat apua vaihto-oppilasjaksosi suunnitteluun. Varaa sitten ilmainen tapaaminen kanssamme ja tee suunnitelmastasi totta.