10:05 20th marraskuu 2015

eroja Amerikan ja Suomen välillä

Hi everyone!
Tänään ajattelin kirjottaa teille ”Eroja Suomen ja USAn välillä- postauksen. Eroavaisuuksia löytyy varmasti vielä enemmän mutta tässä nyt jotain mitä on viimeaikoina tullut mun mieleen 🙂 Muuten mulla on mennyt tosi hyvin täällä ja kaikkea kivaa on tapahtunu, vaikka nyt on se aika kun tää arki on jo rutiinia johon on tottunu. Oon kumminki ollut täällä jo kolme kuukautta joka tuntuu tosi paljolta… ja oudolta! Meijän koululla on ollu viimeaikoina tosi paljon urheilutapahtumia ja niissä on ollu tosi kiva käydä! Meijän koulun fudisjoukkue voitti just Region championshipin ja Softball joukkue voitti koko osavaltion championshipin! Joten jännää on ollut 🙂 Täällä vietettiin Halloweenia viimekuun 31. Päivä ja oli tosi kivaa! Kohta on kans kiitospäivä ja me mennään perheen kanssa Michiganiin viikoks näiden sukulaisille, joka on tosi jännittävää, ihanaa päästä matkustelemaan täällä 🙂 sen jälkeen onki jo joulu jollon me mennään Coloradoon laskettelemaan! Ihanan paljon kaikkia pyhiä joka myös tarkottaa lomaa koulusta hehheh 😉

Mut nyt näiden eroavaisuuksien pariin!

1. Suihkut ja vessat – Ekana tulee mieleen tää koska mun mielestä noi täällä on tosi outoja hahah! Ensinnäki suihku on kiinnitettynä sinne ylös seinään et sitä ei voi mitenkää liikuttaa tai ottaa irti, ja yleensä suihku on aina ammeen yläpuolella että joudut seistä siellä kylpyammeessa. Vessanpöntöt on hassuja kans – siinä se vesi tulee tosi ylös asti ja se mistä huuhdellaan on siellä sivussa 😀

2. Syöminen – Ainakin Suomalaisille tää on iso shokki, täällä syödään tosi paljon harvemmin ja epäterveellisemmin… Siihen kannattaa vaan valmistautua henkisesti hahah. Tähän pystyy toki ite vaikuttaa, ite ainakin otan aina kouluun oman lounaan ja voi vähän vinkata sille hostperheelle et mitä vois ostaa kaupasta kotiin.

3. Nukkuminen/sängyt – Peitoissa ei oo pussilakanaa vaan joudut oudosti nukkumaan lakanan peiton ja lakanan alla…? Niin monimutkasta

4. Vesi – Aluksi täällä vesi maistui tosi oudolta ja tunkkaselta vaikka se on puhdasta, mutta ite rakastan vettä ylipaljon ja Suomen kraanavesi on parasta!! Nauttikaa siitä 😀

5. Maksaminen kortilla – Mun mielestä tää on yks tosi typerä ja vaarallinen juttu, nimittäin sun ei tyyliin ikinä tarvitse laittaa sun tunnuslukua kassalla jos ostat jotain… Oon joutunu laittaa sen tän kolmen kuukauden aikana ehkä joku 5 kertaa… Joten jos joku varastaa sun kortin ni se voi käyttää kaikki tosi nopeesti.

6. Tyyli – Ihmiset pukeutuu tosi erilailla, ja täällä joku iso ”muoti” on Niken urheilushortsit ja joku iso mainospaita… ja ihmiset pukeutuu noin joka päivä kouluun. Ihmiset myös käyttää kaikki reppuja ja sandaalit ja sukat on myös kova juttu täällä 😀 Jotkut myös menee kouluun yöppis päällä.

7. Koulu – Koulu on yks tosi iso ero täällä. Täällä koulussa on tosi tiukat säännöt, esimerkiksi jos haluut tunnin aikana vessaan sun pitää pyytää hall pass että sua ei pysäytetä koulun käytävällä.. Koulun aikana ei voi myöskään lähtee koulusta pois ja jos tulee myöhässä siihenki pitää tulostaa lappu jossa selitetään miksi on myöhässä. Opettajia kutsutaan sukunimellä jonka eteen laitetaan Mr. tai Ms.

8. Kokeet – kaikki kokeet on monivalintaa

9. Ihmiset ja ystävyyssuhteet – Ihmiset on täällä vähän enemmän ”pinnallisia” ja kaksnaamasia. Tosi monet ihmiset ikävä kyllä puhuu pahaa ja juoruaa kavereistaan koko ajan ja se on ihan normaalia näille.

10. Drive thru ja ajaminen – Joka paikassa on Drive thru. Apteekeissa, jokasessa pikaruokalassa ja joissain ravintoloissa, ihan kaikessa… Ja myös ihan _joka_ paikkaan ajetaan autolla. Jos kävelen täällä johonkin mua katotaan tosi oudosti ja luullaan että oon hädässä tai eksynyt.

11.
 Yks juttu myös täällä on että jos meet syömään ravintolaan tyyliin kaikki mitä jäi yli otetaan to go boxilla mukaan, niin kun joka murunen… 😀

Tässä nyt jotain eroavaisuuksia, näitä on ihan hirveesti lisää mutta tässä joitain! Toivottavasti tykkäsitte 🙂 Hyvää syksyn/talven jatkoa sinne!

Olivia Georgiassa

Olivia Georgiassa

USA

Unohtumaton elämys

Vaihtovuosi on ainutkertainen kokemus, joka muovaa tulevaisuuttasi. Tilaa esitteemme, josta saat apua vaihto-oppilasjaksosi suunnitteluun. Varaa sitten ilmainen tapaaminen kanssamme ja tee suunnitelmastasi totta.