13:45 17th August 2017

Vaihtoon Kaliforniaan!

Tää on mun eka blogi postaus! Olen Martina Espoosta ja aion kirjoittaa tätä blogia mun vaihtovuoteni aikana USA:ssa. Mä tuun käymään high schoolia ja asumaan isäntäperheessä. Aikaa täällä kotona on enää vähän yli viikko. En jaksa oottaa että pääsen jo lähtemään, mut samalla tuntuu että täällä Suomessa on vielä niin paljon tekemistä ennen kun pitää lähtee kymmeneks kuukaudeksi. Olo on vähän haikee ja samalla jännittää ihan hulluna.

Sijoitus

Sain mun sijoitustiedot aika hyvissä ajoin, joten olen päässyt jo googlailemaan kotikaupunkiani ja kouluani moneen otteeseen. Myös isäntäperheeseen oon päässyt jo aika hyvin tutustumaan ja ollaan viestitelty ja skypetettykin jo pari kertaa. He vaikuttaa niin ihanalta perheeltä, että en parempaa vois tällä hetkellä toivoo. Mun isäntäperheeseen kuuluu siis äiti, isä, 9-vuotias poika, kaksi koiraa ja kaksi kissaa. He asuvat Kaliforniassa, kaupungissa jonka nimi on Fresno. Fresno on about keskellä Kaliforniaa, Los Angelesin ja San Fransiscon välissä ja on viidenneksi isoin kaupunki Kaliforniassa. Fresnossa on tosi lämmin ilmasto, kesällä voi olla jopa 40 astetta ja miinusasteita siellä ei oo ikinä. Aika lämmin vuosi mulla siis tulossa!

Mun kohdalla kävi niin, että samaan perheeseen tulee myös mun ikänen norjalainen tyttö, Vebjorg. Me ollaan skypetetty ja juteltu aika paljon jo nyt kesän aikana ja mulla on tosi hyvät fiilikset! Mun mielestä on itseasiassa tosi kiva, että mun isäntäperheeseen tulee toinenkin vaihto-oppilas kun voi yhdessä käydä vaihdossa olemisen tunnelmia läpi ja jakaa asioita.

Fiiliksiä

Lähtö lähestyyy!! Lauantaina 12.8. lennän ekaksi New Yorkiin missä vietän viisi päivää muiden vaihto-oppilaiden kanssa Soft Landing Campillä. Siitä tulee super kivaa! Entistä kivempaa siitä tekee se, että Vebjorg tulee samalle Soft Landing Campille eli päästään tutustumaan vieläkin paremmin ennen perheeseen menoa. Sen jälkeen me lennetään Fresnoon ja pari päivää myöhemmin meillä alkaa koulu.

Pakkaamiset alotan ens viikolla. Niistä ja tuliaisista onkin tullu paljon juteltua Vebjorgin kanssa. Me kummatkin ollaan hirveesti mietitty mitä pitäis ottaa mukaan ja mikä on ylimäärästä. Koulussa meillä on ns. dress code eli ihan mitä tahansa me ei saada pukea päälle ja siks kannattaa miettiä tarkkaan millasia vaatteita ottaa mukaan. Läksiäisiä en ole vielä pitänyt, nekin pidän ens viikolla. Nyt kun kaikki vaihtoon liittyvät jutut kuten hakupaketti ja viisumi on hoidettu niin oon yrittänyt viettää paljon aikaa kavereiden ja perheen kanssa ennen lähtöä. Vikat viikot kotona on kulunut super nopeesti ja tuntuu ihan epätodelliselta, että lähtö on jo ihan kohta. Tuun kaipaamaan mun omaa perhettä ja kavereita ihan tosi paljon, mutta USA:ssa mulla on vielä kaikki edessä ja paljon kokematta ja näkemättä.

Martina Kaliforniassa

Martina Kaliforniassa

USA

Unohtumaton elämys

Vaihtovuosi on ainutkertainen kokemus, joka muovaa tulevaisuuttasi. Tilaa esitteemme, josta saat apua vaihto-oppilasjaksosi suunnitteluun. Varaa sitten ilmainen tapaaminen kanssamme ja tee suunnitelmastasi totta.