14:30 18th toukokuu 2018

Amerikkalaisia tapahtumia

Vaihtarin Prom

Pääsin vihdoinkin kokemaan Prom-tanssit mitä kaikki aina oottaa innolla vaihtovuodessa. Enkä menny pelkästään mun koulun Promiin, vaan menin myös toisen koulun Promiin. Mun kaverit Suomessa kyseli multa jälkeenpäin millanen Prom nyt sitten on. Onks se semmonen ku leffoissa jne.? Se oli just sellanen ku leffoissa. Ite koettuna se oli varmaan yks parhaista kokemuksista ikinä.

Osallistuin kans mun koulun Powder Puff peliin, joka yllättävästi oli tosi siisti ja hauska kokemus. Täällä kannattaa vaan ottaa vastaan kaikki ehdotukset ettei mikään jää kaduttamaan jälkeenpäin.

Ensimmäinen Prom ilta

Sekä tyttöjen että poikien Prom valmistelut alko jo viikkoja aikasemmin. Mä menin tyttöjen kanssa shoppailemaan mekkoja ja kenkiä ja katoin kuvia hiuksista ja meikistä jo paljon ennen Prom iltaa. Sit ku se ilta lähesty niin mun kaverit ja mä mentiin laitattamaan kynnet näteiks, jotkut meni laittamaan kampaajalla hiukset kuntoon ja monet hommaamaan suihkurusketuksen. Mun deitti oli mun kaveri Ahmad sieltä toisesta koulusta eli meijän piti saada kaikki paperit ja allekirjotukset hoidettua ajallaan ja liput makso muuten parilta 140 dollaria. Ahmad hoiti meijän kukat jo etukäteen. Prom iltana mä ja mun paras kaveri herättiin aikasin aamulla hoitamaan viimesiä juttuja ja tekemään meikki. Sit me mentiin takas kotiin laittamaan hiukset ja valmistautumaan. Neljältä me mentiin ottamaan kuvia meijän kaveriporukan kanssa ja kuudelta meillä oli Prom-illallinen siel paikan päällä. Prom järkättiin tosi nätin järven rannalle tosi romanttisessa tapahtumapaikassa. Kaikki oli pukeutunut hienosti ja näin paljon mun kavereita. Prom loppu yheltätoista, jolloin menin kavereiden kaa ulos viel joksikin aikaa.

Toinen ilta

Toinen Prom oli mun oman koulun Prom. Meno oli aika lailla samaa kun aikasemmallakin kerralla. Mä menin taas Ahmadin kanssa. Prom iltana mentiin kaveriporukassa ottamaan taas kuvia ja sen jälkeen sinne tansseihin. Tää Prom oli siinä mielessä vähän ehkä kivempi mulle, koska se oli mun koulun, tunsin enemmän ihmisiä ja mun parhaimmat kaverit oli siellä mun kanssa.

Powder Puff

Mulla ei ollu mitään hajuu mikä Powder Puff on ennenkun mun kaveri kerto mulle ja periaatteessa pakotti mut osallistumaan siihen. Eli se on 11-luokkalaisille ja 12-luokkalaisille tarkotettu amerikkalainen jalkapallo peli, missä vuorostaan tytöt pelaa ja pojat on cheerleadereitä. Meijän koulun football pelaajat valmens meitä koulun jälkeen – me sovittiin treeneistä keskenämme niin et löydettiin yhteinen kaikille sopiva aika treeneille. Powder Puff peli oli torstai-iltapäivällä ja 11-luokkalaiset siis pelaa 12-luokkalaisia vastaan. Mulla tuli kavereita ja isäntäperhettä kattomaan ja oon loppujen lopuks tosi ilonen et osallistuin siihen mukaan. Aluks olin siis ihan peloissani koko jutusta, koska en ollu ikinä aikasemmin pelannu amerikkalaista enkä tienny säännöistä paljookaan, enkä myöskään tienny miten pelata sitä. Tiesin vaan et kaikki tönii toisiaan ja hyppii toistensa päälle sillä aikaa ku joku juoksee pallon kanssa. Mä olin rehellisesti sanottuna peloissani ku peli alko, mutta loppujen lopuks se oli tosi jännä kokemus ja kivaa tehä kavereiden kanssa. Mun joukkue eli Juniors voitti tokaa vuotta putkeen.

 

Martina Kaliforniassa

Martina Kaliforniassa

USA

Unohtumaton elämys

Vaihtovuosi on ainutkertainen kokemus, joka muovaa tulevaisuuttasi. Tilaa esitteemme, josta saat apua vaihto-oppilasjaksosi suunnitteluun. Varaa sitten ilmainen tapaaminen kanssamme ja tee suunnitelmastasi totta.