12:31 10th helmikuu 2019

Syksy Missourissa

Tänään on lokakuun ensimmäinen päivä ja aika aloittaa mun ensimmäisen aidon halloweenin sekä syksyyn valmistautuminen. Viimeisen viikon aikana on yritetty totuttautua takaisin kylmiin tuttuihin suomalaisiin keleihin. Sain vihdoin pukea lämpimän villapaidan päälle enkä tuntenut tukalaa oloa. Meidän koululla on myös tällä hetkellä osissa luokissa yllättävän kylmä.

Olemme myös aloittaneet perinteisiä syysperinteitä mun host perheen kanssa. Syksy ei täällä ole niin iso juttu, sillä se menee erittäin nopeasti ohi. Syksy on lokakuun alusta thanksgiving päivään josta alkaa sitten joulu. Halloween on yksi syksyn kohokohdista täällä ja sitä odottelenkin jo innolla.

Powder Puff Football

Yksi minun koulun perinteistä on powder puff jalkapallo peli. Jalkapallo täällä meinaa siis amerikkalaista jalkapalloa ei meidän suomalaisten ajattelemaa jalkapalloa. Tämä jalkapallopeli on siis nurinkurin oleva eli tytöt on jalkapallon pelaajia ja pojat on cheerleadereitä. Mie oon senior ja olisin voinut pelata, mutta en tiennyt tätä ja olinkin sitten vain katsomossa. Sain nauraa koko 2 x 20min pelin, sekä väliajan.

Kurpitsaperinteitä

Vierailin eilen ekaa kertaa ikinä oikealla omena- ja kurpitsapatchillä (sadonkorjuun aikaiset tapahtumat). Oli muuten super siistiä ja haluun kävästä kyllä vielä toisen kerran.

Apple patch oli super täysi. Parkkipaikka oli niin täynnä, että etsimme paikkaa kauan kunnes löysimme oikean juuri meille. Joka puolella oli ihmisiä ja se ei ollut niin mun mieleen. Ajattelin tulevani apple patchille, mutta tulinkin torille. Siellä oli liikaa kojuja missä ihmiset myi markkinatavaraa. Lopulta pääsimme näiden ohi omenapuolelle ja suuntasimme suoraan ostamaan omenamehua ja omena donitseja.

Mehu oli super hyvää ja maistui oikeasti aidosti omenalle eikä feikille esanssille. Mehussa oli pieniä sattumia, mutta ne eivät suuresti häirinneet suussa. Joimmekin sitten jokainen pullon janoon pitkän automatkan jälkeen. Donitsit oli pieni pettymys mulle. En oikeastaan maistanut niissä ollenkaan omenaa, joten ne maistuivatkin ihan normaaleilta donitseilta. Rasvaa oli käytetty myös mun makuun ihan liikaa. Oli silti hyvä kokemus maistaa.

Apple patch oli liian täynnä joten lähdimme siitä sitten oikealle pumpkin patchille. Se olikin sata kertaa hauskempi paikka ja 50 mailia lähempänä. Siellä vietimme muutaman tunnin ja otimme liikaa kuvia. Luulisin, että kuvia on yhteensä yli 300.

Lähdimme sitten ihmettelyn ja kuvien ottamisen jälkeen keräämään itse pumpkineita (kurpitsoja!) sillä olihan mun nyt pakko saada kokea se. Siellä sitten olimme keskellä tuhansia erilaisia kurpitsoja. Niistä sitten sait valita omasi ja maksoit koon mukaan. Lopulta meillä oli koko auton takaosa täynnä, joten päätimme lähteä ennen kuin löydämme lisää. Ennen lähtöä meidän oli kummiskin käytävä maissi labyrintissä. Labyrintti oli vaikea, mutta siisti. Joka puolella oli korkeita maisseja. Suoritimme labyrintin kuitenkin kunnialla ja vielä melko nopeasti.

Syksy kuluu nopeasti

Syyskoristeet on myös kaivettu jo muutama viikko sitten esille. Meillä löytyy syysväreissä olevaa kranssia, kurpitsoja, maisseja ja kaiken näköisiä pieniä koriste-esineitä. Olemme myö salkaneet suunnittelemaan millainen meidän thanksgiving day tulisi olemaan.

Koulu menee jo melko nopeaa ja meillä onkin nyt jo homecoming viikko. Se meinaa ehdottomasti sitä, että syksy on tullut ja on aika alkaa valmistautua kohta tulevaan talveen.

Kulemisiin !

Lumimaarian Vaihtariblogi

Lumimaarian Vaihtariblogi

USA

Unohtumaton elämys

Vaihtovuosi on ainutkertainen kokemus, joka muovaa tulevaisuuttasi. Tilaa esitteemme, josta saat apua vaihto-oppilasjaksosi suunnitteluun. Varaa sitten ilmainen tapaaminen kanssamme ja tee suunnitelmastasi totta.