12:37 18th March 2019

Amerikkalainen ruokakulttuuri

Uusi vuosi ja puolet vuodesta melkein takana. Ihan hullua, sillä vasta me oltiin New Yorkissa Soft Landing campillä, jonka jälkeen koulu alkoi. Tänään en kuitenkaan ajatellut kirjoittaa kuulumisia vaan kerron ajatuksiani arkiruoasta. Tämä on aihe, joka askarrutti minua ennen lähtöä. Toivottavasti joku saa tästä jotain ajatusta tulevasta.

Syöminen ja ruokatottumukset Suomessa ja Amerikassa ovat hyvin erilaiset. Täällä ne toki vaihtelevat perheissä sekä osavaltioissa. Lähellä rannikkoa syödään enemmän mereneläviä kuin täällä keskellä sijaitsevissa osavaltioissa.

Päädyin toteuttamaan tämän postauksen kuvien avulla, sillä niiden mukaan voitte päästä lähelle totuutta. Rakastan kuvien ottamista, joten niitä löytyy menneiden päivien ajalta paljon.

Aamupala

Minulle aamupala on tärkein ateria. Jos syön hyvän aamupalan, pysyn kylläisenä lounaaseen saakka. Syön usein aamupalalla puuroa, sillä se sisältää hyviä pitkäkestoisia hiilihydraatteja sekä kuituja. Puuro, ilman lisukkeita, ei ole minun juttuni, lisään aina vaihtelevasti jugurttia tai rahkaa antamaan tarvittavat proteiinit. Lisään yleensä myös hedelmiä tai marjoja riippuen mitä jääkaapista löydän. Tällä hetkellä lempparini on omenamurska kanelin kanssa. Omenapiirakan vibat tulee mukavasti esille. Viikonloppuisin on aikaa fiilistellä ja smoothie bowlit sekä amerikkalaiset pannukakut ovat lemppareitani.

Lounas

Lounaan otan yleensä mukaan lunch-boksiin. Yleensä se on ylijäämä edelliseltä päivältä, keitosta salaattiin tai makaroonilaatikkoon. Välillä syön koulussa lounaan. Koulun lounas maksaa $2.40. Koululounas on yleensä erittäin teennäistä, mutta syötävää. Pottumuusi on valmistettu jauhoista ja rasvasta :(.Välillä tarjottavana on salaattia, tacoja sekä kanaa. Lounastauot koulussa ovat yleensä vain 25 minuuttia. Lounastauoilla usein kaipaan suomalaista kouluruokaa. On se vaan huippujuttu!

Välipalat

Minulla on yleensä koulun jälkeen harkat, joten syön jotain pientä ennen niitä. Välipaloina minulla toimii jokin hedelmä, smoothie, pähkinät tai välipalapatukat. Aikaa koulun loppumisen ja treenien alun välissä on vain 15 minuuttia. Viimeisellä tunnilla on pakko puraista omenaa tai avata välipalapatukka. Onneksi tämä on sallittua.

Päivällinen

Päivällisaika vaihtelee meidän perheessä treenien mukaan. Päivällistä syödään ennen treenejä tai jälkeen. Päivällisellä minun host perhe syö aina jotain proteiinin lähdettä, esim. jauhelihaa, lohta tai papuja. Proteiinin lisäksi yritämme vaihdella hiilareiden lähdettä. Mun ehdottomaksi lemppariksi on tullut kiinalainen riisi kananmunan ja vihannesten kanssa. ‘Yhdellä iskulla’ saan vihanneksia ja rasvoja. Välillä valmistamme vihanneksia. Amerikkalaiset rakastavat voita, jota he lisäävät kauhukseni vihanneksiin. Olemme onnekseni päätyneet ottamaan voin pöydälle ja halukkaat voivat lisätä sitä. Näin jokainen tulee onnelliseksi omalla valinnallaan:). Arkiruoka Amerikassa on hyvää, joten älä pelkää sitä.

Miten usein syödään ulkona ?

Me syömme paljon kotona. Taco-tiistait ovat ehdottomasti meidän lemppareita. Välillä käymme tiistaisin paikallisessa mexicolaisessa ravintolassa. Muuten ulkona syömme noin pari kertaa kuussa.

Toivottavasti tämä blogi avaa silmiä ruokailusta. Yritin tuoda esille omia valintojani, joita on ollut helppo toteuttaa. Tärkeintä on tuoda omat mielipiteet ystävällisesti esille. Joskus minä maksan hedelmät ja vihannekset kauppareissuilla, sillä otan lounaat pääsääntöisesti kotoa. Mielestäni tämä on reilua, koska säästän lounasmaksut. Kammot friteeratusta ruuasta sekä hampurilaisia ei ole omien kokemusteni varjolla ollut ongelma. Älä ole huolissasi ruoasta, omat valinnat ratkaisevat ja muista kertoa aina oma mielipiteesi. Yleensä asiat ratkeavat helposti.

Lumimaarian Vaihtariblogi

Lumimaarian Vaihtariblogi

USA

Unohtumaton elämys

Vaihtovuosi on ainutkertainen kokemus, joka muovaa tulevaisuuttasi. Tilaa esitteemme, josta saat apua vaihto-oppilasjaksosi suunnitteluun. Varaa sitten ilmainen tapaaminen kanssamme ja tee suunnitelmastasi totta.