12:16 12th September 2018

Sanahirviö pakkaamisen torjumisapu

Hi everybody !

Täällä kirjoittelee tyttö, joka viettää vaihtovuottaan parhaillaan Missourissa Smithville nimisessä kaupungissa. Nimeni on siis Lumimaaria ja toimin Exploriuksen oppilastoimittaja seuraavan vuoden ajan.

Mistä aloittaa pakkaaminen?

Pakkaaminen on sanahirviö varmasti monelle. Mitä tehdä kun pakkaaminen viikon lomamatkalle Italiaankin on vaikeeta ? Nyt pitäisi pakata kamat yhdeksälle kuukaudelle.

Aloita siitä ettet hermoile. Se on kaikista tyhmintä ja kaikki järjestyy ja laukkusi tulee painaa viirua alle 23 kg. Kohdemaahan tullessa laukusta ison osan vie tottakai tuliaiset. Muista harkita tarkkaa mikä on helppo viedä ulkomaille ja heillä ei oo niitä siellä.

Kun aloin pakkaamaan, yritin etsiä apulistoja siihen. En kuitenkaan löytänyt yhtään kunnon listaa. Ajattelinkin, että miksen itse tekisi sellaista ja auttaisi seuraavia vaihto-oppilaita pakkaamaan.

Ensinnäkin muista se, olet kohdemaassasi 9 kuukautta. Mieti kuinka paljon shoppailet Suomessakin 9 kuukaudessa. Luultavasti tulet shoppailemaan yhtä paljon täällä tai jopa enemmänkin.

Aloita siis pakkaaminen sillä, että pärjäät maahantuloleirin eli Soft Landing Campin. Amerikkaan tulevilla oppilailla se on New Yorkissa ja luultavasti ostat sieltä jo jotain. Pakkaa siis vaatteita niin, että pärjäät 4pv New Yorkissa sekä viikon kohdemaassasi.

Myös USA:han tulevien oppilaiden Host perheet käyvät kirkossa viikottain. Ota siis muutamat siistit vaatteet ja yksi mekko mukaan. Jos et tykkää käyttää mekkoja se on okei voit käyttää mustia suoria housuja ja siistiä paitaa. Kirkko täällä on kuitenki ihmisten toinen olohuone ja kirkko järjestää paljon erilaisia tapahtumia.

Jos tiedät jo, että menet johonki harrastukseen pakkaa sinnekkin muutamia vaatteita mukaan. Luultavasti saat lisää ”Team-vaatteita” kun saavut, mutta haluat varmasti treenata muillakin vaatteilla aluksi.

Amerikassa on paljon urheiluvaatekauppoja. Voit siis huoletta jättää niiden ostamisen tänne. Älä lähde siis Suomessa hikipäässä ostamaan. Urheiluvaatteet täällä ovat sitä paitsi paljon hienompia.

Lista pakkaamisen avuksi

Ajattelin, että voisin listata alapuolelle hieman apulistaa juuri sinulle kuka siellä kaksi viikkoa ennen lähtöä hermoilet etkä meinaa jaksaa odottaa. Olin samassa tilanteessa kuukausi sitten. Muista tsekata nämä ennen kuin aloitat pakkaamisen suunnittelun.

 1. Muista katsoa sää kohdekaupungissasi.
 2. Kysy Host perheeltä kauan tämä sää jakso kestää.
 3. Pakkaa tämän mukaan ja varaa muutama vaate kylmiin tai lämpimiin päiviin.

YLÄOSAT:

 • Muutama siisti t-paita ja pitkähihainen joita voi käyttää missä vain ja miten vain.
 • Muutama lempipaita mitkä pelastaa outfittisi aina. Minulla mukana on muutama pitkä paita ja pari nättiä pitsipaitaa.
 • Huppari/fleecepaita/college-paita riippuen siitä mistä tykkäät, mutta joku näistä olisi hyvä olla mukanasi.
 • Jos olet jo mukana urheiluteamissä ota mukaan toppi, t-paita ja pitkähihainen.

ALAOSAT:

 • Mustat farkut on aina hyvä olla mukana. Ota mukaan myös toiset farkut sillä farkkuja tarvii aina ja ne sopii minkä asun kanssa vaan.
 • Ota yhdet suorat ja juhlavat housut. Sinulla on satavarmasti jokin tapahtuma ennen kuin ehdit shoppailla mitään.
 • Yhdet rennot housut kannattaa ottaa mukaan. Ne voi olla joko shortsit tai pitkät housut. Riippuen tottakai kohteesi säästä.
 • Ota mukaan hame tai shortsit. Ne ovat varmasti käytössä joka kohteessa.

MUUTA TÄRKEÄÄ:

 • Pakkaa alusvaatteita ja sukkia mukaan tarpeeksi, ettet heti joudu alkaa pesemään niitä saavuttuasi Host perheeseen.
 • Suosittelen ottamaan mukaan yhden mekon kirkkoon, juhliin tai homecoming tansseihin.
 • Henkilökohtaiset hygienia tavarat kannattaa pakata niin, että selviät niillä maahantulo leirin sekä viikon tai kaksi päälle.
 • Ota mukaan laukku tai kangaskassi. Jos ostat New maahantulo leiriltä paljon tavaraa, eikä ne oikein mahdu niin voit otat lentokoneeseen kangaskassin. Sinne mahtuu niin paljon enemmän tavaraa kuin reppuun.

Minä pakkasin omat tavarani niin, että laitoin käsimatkatavaroihin kaiken mitä tarvitsen New Yorkissa. Isoon matkalaukkuun meni siis vaatteet joita en tarvinnut New Yorkissa eli huppari, pitkät paidat ja farkut, sekä tuliaiset. Muista varata tuliaisille tarpeeksi tilaa.

Toivon, että tästä oli joillekin tuleville vaihto-oppilaalle apua. Tämmöisen apulistan olisin itse tarvinnut aloittaessani pakkaamaan.

Kuulemisiin !

Lumimaarian vaihtariblogi

Lumimaarian vaihtariblogi

USA

Unohtumaton elämys

Vaihtovuosi on ainutkertainen kokemus, joka muovaa tulevaisuuttasi. Tilaa esitteemme, josta saat apua vaihto-oppilasjaksosi suunnitteluun. Varaa sitten ilmainen tapaaminen kanssamme ja tee suunnitelmastasi totta.