10:47 13th September 2015

Tuliaisia ja pakkausvinkkejä

Hi there!

Kesä on kulunut tosi nopeesti ja oon ollut aika kiireinen, takana keilausvalmennusta, Protu-leiriä, parin päivän reissu Tukholmaan, kaksi viikkoa Sveitsissä sukulaisten ja iskän luona ja WKND-festival. Edessä vielä läksiäiset ja paljon hyvästejä. Nyt on enää viikko lähtöön. Muutaman päivän sisällä saadaan tiedot meidän hotellista New Yorkissa, Soft Landing Campin ohjelma ja se erittäin tärkeä vakuutuskortti. Tää on mun ensimmäinen kerta New Yorkissa ja toivon (ja tiedän) että se ei jää viimeseks. Oon niin pitkään toivonu, että joskus pääsisin siellä käymään ja nyt tuntuu ihan oudolta, että yhen mun tosi ison toiveen toteutumiseen on enää niin vähän päiviä, että ne voi laskee sormilla. Kohta mä oon siellä keltasten taksien joukossa pilvenpiirtäjiä ihmettelemässä.

Amerikkalainen simkortti

Oon ollu hostperheen kanssa yhteyksissä ja pienten (lue: isojen) mutkien kautta saatiin selvitettyä sopiva puhelinliittymä ja mun amerikkalainen simkortti lähtee postissa Suomeen muutaman päivän päästä. Mulla on siis toimiva netti, tekstarit ja puhelut heti New Yorkiin saapuessani, iso kiitos hostäidille! Vinkkinä kannattaa olla ajoissa selvittelemässä simkorttiasioita ennen vaihtoa, jos haluaa toimivan kännykän jo heti vaihdon alkuvaiheessa. Liittymät Usassa maksavat noin 20$-60$ per kuukausi, eli vähän kalliimpaa kuin Suomessa. Usassa liittymä tulee yleensä samalla kun ostaa kännykän ja on aika vaikeeta ja kallista ostaa pelkkä simkortti.

Tuliaisia hostperheelle ja aluevalvojalle

Ite oon kerännyt tuliaisia jo siitä hetkestä lähtien kun mun lähtö varmistui. Kannattaa pitää silmät kokoajan auki ja etsiä aleista suomitavaraa. Mä oon löytänyt tosi hyviä tuliaisia nyt kesäaleista! Perinteisiä tuomisia ovat esimerkiksi Muumimukit, erilaiset Marimekon tekstiilit, Suomesta kertovat kirjat yms. Mä vien Finlayson Muumipatalappuja, kolme Muumimukia, muutaman puisen kuksan ja makkaratikut, Marimekon ostoskassin sekä kukkaron, Fazerin sinistä, puisen Suomileikkuulaudan, tervasaippuaa, salmiakkia sekä kaardemummaa omaksi tarpeeksi pullaa varten. Lisäksi otan omat varastot salmiakkia ja ksylitolipurkkaa. Kannattaa myös muistaa jotenkin aluevalvojaa! Otan myös mukaan pari Suomen ja yhden Sveitsin lipun, sekä pieniä cocktailtikkuja Suomen lipuilla, joita voi laittaa esim. korvapuusteihin ennen hostperheelle tarjoilua.

Pakkausvinkkejä

Hyvä matkalaukku on kaiken A ja O. Käytiin ostamassa mulle uusi 75-litrainen edeltäjäänsä kevyempi matkalaukku. Vähän epäröin, että pitäiskö ottaa se isompi malli, mutta ajattelin, että helpompi säästyä ylikiloilta, jos tyydyn vähän pienempään. Koepakkasin uuden laukun täyteen vaatteita ja kenkiä ja yllätyin positiivisesti miten helposti kaikki mahtuu! Oon pelännyt tätä koko pakkaamista ihan hirveesti, mutta ei se ehkä oo niin kamalaa sittenkään. Isoksi avuksi ovat myös osoittautuneet tilansäästöpussit, jotka on siis isoja, vahvoja muovipusseja jotka täytetään vaatteilla ja sitten venttiilin kautta imetään imurilla pussiin tyhjiö. Testasin, ja totesin, että vaatteet kutistuvat pussiin laitettaessa ainakin kolmasosaan alkuperäisestä koosta!

Viikon päästä tähän aikaan oon ehkä just laskeutunu New Yorkiin… huhhuh. Ensi kuussa kirjottelen sitten Usasta käsin!

Jasmin Washingtonissa

Jasmin Washingtonissa

USA

Unohtumaton elämys

Vaihtovuosi on ainutkertainen kokemus, joka muovaa tulevaisuuttasi. Tilaa esitteemme, josta saat apua vaihto-oppilasjaksosi suunnitteluun. Varaa sitten ilmainen tapaaminen kanssamme ja tee suunnitelmastasi totta.