10:14 13th November 2015

Homecoming tanssit!

Ensimmäinen vuoden kohokohta: homecoming ball!
Amerikkalaisissa high schooleissa on yleensä vähintään 2-3 tanssia vuodessa, homecoming, Valentine’s day dance ja sitten se kaikista isoin eli vain senioreille tarkoitettu prom. Homecoming on lähinnä football seasonin yks kohokohdista ja sillon on kans iso kotipeli ennen itse varsinaista tanssia. Valentine’s days dance on vaan joissain kouluissa ja sinne yleensä tyttö kysyy poikaa. Ja tää kysyminen yleensä tapahtuu paljon isommin ja fancymmin mitä Suomessa kysytään tanssimaan wanhat ihan vaan kysäisemällä tai tekstarilla. Pari viikkoo ennen homecomingia oli ihana kun kokoajan oli joku koulun aulassa odottamassa ison kyltin ja ilmapallojen ja nallepehmojen ja ties minkä kanssa, että pääsee kysymään deittiä tanssiin. Musta tää on paljon söpömpi ja kivempi tapa mitä suomalaisten perus ”tanssitko wanhat?”. Osa Amerikkalaista kulttuuria siis tehdä kaikki vähän isommassa ja hienommassa mittakaavassa.

Homecoming game ja homecoming proposals
Homecoming alko siis eka perjantain tavallista isommalla football pelillä ilotulituksien ja orkesterin kera, joka voitettiin ja päästiin play offseihin. Seuraavana päivänä alko sit heti aamusta kaikki valmistautumiset illan tanssiaisiin. Homecomingiin yleensä tytöt pukeutuu lyhyempään juhlavaan mekkoon ja pojat pukuun ja kravaattiin/rusettiin. Myös erittäin tärkeetä on matchaavat outfitit, eli tottakai samanvärinen rintakukka ja rannekukkaviritelmä kun deitillä yms. Vinkkinä kannatan olemaan stressaamatta siitä, että kysyykö kukaan tansseihin vai ei. Ainakin tässä koulussa missä mä oon vaihtarit on tosi suosittuja ja haluttuja deittejä tanssiaisiin. Ja kokemuksesta voin sanoa, että lähes kukaan ei oikeestaan edes siellä itse tansseissa paljoa sen deitin kanssa hengaile, joten hauskempaa mennä isommalla porukalla! (Tai yhdessä toisen parin kanssa niin kuin itse tein!)

Tanssiaisiin valmistautumista
Aamusta kävin hakemassa kukkakaupasta aikasemmin tilaamani rintakukan deitilleni, joka sattui olemaan toinen vaihtari Saksasta. Ite sain myöhemmin illalla vaihdossa söpön rannekukan Suomen lipun väreissä! Ennen tanssia kävin vielä vaahtokylvyssä ja tein itse juhlameikin ja hostsisko auttoi kihartamaan hiukset. Pari tuntia ennen tanssin alkua käytiin pienellä porukalla syömässä kiinalaisessa ravintolassa ja ottamassa vähän kuvia läheisessä puistossa.

Meikit poskilla mutta hauskaa oli!
Itse tanssiaisilta oli kaukana siitä mitä olin kuvitellu. Joka tanssiaisille on teema ja tänä vuonna äänestettiin Secret Gardenin, Hollywoodin ja Ihmemaa Ozin joukosta Hollywood. Koulu oli koristeltu siis Hall Of Fame -tähdillä ja punaisella matolla, jossa oli ihan kunnon paparazzit ja kaikki. Toisin kun wanhoissa, homecomingissa ei oo siis minkäänlaista koreografiaa tai muuta. DJ soittaa täysillä uusimpia hittejä ja ihmiset twerkkaa ja lämpötilat on jossain niin korkeella, että ilta päättyy siihen että kaikilla on meikit poskilla ja pojilla kravaatit pään ympärillä hikipantana. Osa päädyttiin potkasemaan jopa pihalle liiallisen twerkkaamisen takia. Itse otin vähän rauhallisemmin, mutta hauskaa ainakin oli!

Jasmin Washingtonissa

Jasmin Washingtonissa

USA

Unohtumaton elämys

Vaihtovuosi on ainutkertainen kokemus, joka muovaa tulevaisuuttasi. Tilaa esitteemme, josta saat apua vaihto-oppilasjaksosi suunnitteluun. Varaa sitten ilmainen tapaaminen kanssamme ja tee suunnitelmastasi totta.