7:24 05th September 2019

Hakupaketin tekeminen

Host vanhempani ovat coordinaattoreita, eli he yrittävät sovittaa vaihtareita ja isäntäperheitä yhteen. He valitsevat samalla myös itselleen uuden vaihto-oppilaan ensi vuodelle. Kyselin host perheeni ajatuksista hakupaketeista ja alla on vinkkejä tuleville vaihto-oppilaille keillä hakupaketin täyttö on edessä tai työn alla.

Yritä erottua joukosta

Mun mielestä ehkä tärkein vinkki. Aika usein syinä miksi haluaa lähteä vaihto-oppilaaksi kaikilla on lähes samat syyt. Ja en sano, että näitä syitä ei hakupaketissa kuulu kertoa jos ne todella ovat syysi, mutta yritä keksiä myös jotain muuta kuin se, että haluat kokea amerikkalaisen high schoolin ja parantaa englannin kielen taitoa. Yritä miettiä vähän pintaa syvemmälle, ja yritä keksiä myös muita syitä.

Kuvat

Valitse kuvat tarkkaan. Varsinkin profiilikuvasi hakupaketille, koska se antaa ensivaikutelman lukijalle. Yritä etsiä kuva missä hymyilet ja näytät iloiselta/onnelliselta. Se antaa parhaimman ensivaikutelman sinusta.

Kirje

Panosta kirjeeseen, koska se oli ainakin minun host perheelleni heti seuraava asia perustietojen jälkeen, minkä he halusivat lukea. Kirjeessä kannattaa kertoa asioista vähän pintaa syvemmälle, eikä vain luotella asioita pintapuolin ja lyhyesti. Muista kuitenkin tuoda esille enemmän niitä asioita mitkä ovat tärkeitä sinulle, ja vähemmän sitten niitä, mitkä ei niin tärkeitä, mutta ovat kuitenkin osa sinua.

Kirkko ja lemmikit

Usealle isäntäperheelle nämä saattavat olla merkittäviä rajoitteita vaihto-oppilaan valinnassa. Tietysti jos sinulla on lemmikki, niin muista merkitä se ylös, siihen tarkoitulle kohdalle ja jos sinulla ei ole lemmikkiä tai sinulla on ollut lemmikki ja olet sujut asumaan eläinten kanssa, niin suosittelen kirjoittamaan sen ylös. Ainakin täällä Amerikassa, täällä päin missä minä asun, melkein jokaisella on lemmikki tai useampi.

Toisena tärkeänä asiana, mikä usealle host perheelle saattaa olla tärkeä, on se, kuinka usein vaihto-oppilas on valmis osallistumaan kirkko aktiviteetteihin. Ja tässä kohdassa pitää muistaa se, että kirkko täällä ei ole sama kun Suomessa. Tietysti jos olet jo etukäteen tietoinen siitä, että et ole kykeneväinen osallistumaan kirkkoon täällä Jenkeissä niin sitten ei, mutta jos olet valmis kokemaan kirkon täällä avoimin mielin, niin suosittelen merkkaaamaan ylös, että olet valmis sitoutumaan käymään kirkossa viikoittain perheen kanssa. Itse käyn perheeni kanssa kirkossa joka sunnuntai ja mulle se on ollut tosi positiivinen kokemus, vaikka Suomessa en käy kirkossa juuri koskaan.

Kysymyksiin vastaaminen

Pyri vastaamaan kaikkiin kysymyksiin mahdollisimman pitkästi ja monipuolisesi, osoittaaksesi että olet käyttänyt hakupakettiin aikaa ja se on tärkeää sinulla sekä tietysti antaaksesi enemmän tietoa itsestäsin. Muistan, että useassa kohdassa kysymyksissä pyydettiin myös antamaan esimerkki niin suosittelen panostamaan myös tähän. Yritä keksiä oikeasti joku esimerkki elämästäsi ja selitä se kunnolla. Se antaa konkreettisemman kuvan sinusta.

Tarkista palautus päivämäärä

Viimeisenä vinkkinä vielä se, että muista merkitä hakupaketin palautus päivämäärä itsellesi ylös ja tarkistaa pariin otteeseen, sillä mulla kävi se moka että merkkasin omaan kalenteriini kuukautta myöhemmän palautuspäivämäärän, mitä se oikeasti oli, ja siinä sitten tuli pieni hoppu saada hakupaketti viimeisteltyä, vaikka sain kyllä tosin helposti lisäaikaa, että ei se sinänsä ole hirveän merkittävä moka.

Tsemppiä hakupaketin täyttöön. Se on pitkä ja raskas prosessi, mutta kaikki sen arvoista!

Ennin Kalifornia

Ennin Kalifornia

USA

Unohtumaton elämys

Vaihtovuosi on ainutkertainen kokemus, joka muovaa tulevaisuuttasi. Tilaa esitteemme, josta saat apua vaihto-oppilasjaksosi suunnitteluun. Varaa sitten ilmainen tapaaminen kanssamme ja tee suunnitelmastasi totta.