14:11 08th August 2019

Harrastukset & koulu

Ihan ensimmäisenä juttuna, mikä mulla alko, oli kuoro, joka mulla on yhtenä oppiaineena. Mä en oo koskaan oikeen laulanut, tai oikeestaan edes nauttinut siitä, enkä oo yhtään musikaalinen ihminen, mutta jostain syystä mulla on aina ollut salaisena haaveena olla mukana kuorossa, joten aattelin että tää vois nyt olla mun tilaisuus.

Mä nautin tosi paljon laulaa meiän ison kuoron kanssa, mennä konsertteihin ja huomata myös se kuinka itse kehittyy ja rohkaistuu. Meillä kuorossa oli joka semesterille uudet musiikit, mitkä me opeteltiin ja sitten mentiin aina kolmeen konserttiin, joista kaksi oli kilpailuja muita kouluja vastaan ja siellä oli tuomareita arvostelemassa ja aina yksi konsertti oli vanhemmille ja perheille tarkoitettu. Varmasti yksi unohtumattomin kokemus kuoron kanssa oli, kun meillä oli konsertti lähellä kuuluisaa Pismo beachiä. Me matkustettiin yhdessä bussilla pari tuntia, meillä oli vapaa aikaa rannalla ja itse konsertti oli aivan upeassa auditoriossa, missä laulu kuulosti upealta.

Cross Country

Jo ennen lähtöä, Suomessa tiesin että haluan harrastaa jotain urheilulajia, mutta en tiennyt mitä. Pari päivää mietin, ja sitten päätin kysäistä että onko liian myöhäistä aloittaa cross country, eli maastojuoksu, ja ei ollut, joten sain ison nipun papereita täytettäväksi ja piti käydä myös lääkärintarkastuksessa. Mulla meinas jo motivaatio loppua harrastuksen aloittamisessa, koska papereita oli ihan liikaa, ja koko ajan piti vaivata host perhettä kysyäkseen allekirjoituksia, mutta kaikki oli ehdottomasti sen arvoista. Sen kautta löysin rakkauden juoksuun ja tutustuin mun ensimmäiseen oikeaan kaveriin ja meistä tuli parhaita kavereita. Koulussa harrastuksilla on siis kolme kautta, syys-, talvi- ja kevätkausi. Maastojuoksu mulla oli syyskautena. Kausi oli noin kolme kuukautta. Treenit oli aina joka päivä koulun jälkeen klo 3-5 ja kisoja oli noin kerran viikossa, yleensä lauantaisin.

Track & Field

Talvilajiksi olisin halunnut fudiksen, mutta joukkueeseen ei enää mahtunut. Kevätlajina mulla oli Track & Field, joka oli oikeestaan aika sama asia kun cross country, koska olin long distance ryhmässä, eli juostiin pitkää matkaa treeneissä ja kisoissa. Treeneissä me juostiin joko pitkää matkaa, tai sitten sprinttejä yleisurheilukentällä. Kisoja oli vähän useammin, kerran tai pari viikossa, jotka pidettiin eri koulujen urheilukentillä. Me long distance ryhmässä mukana olleet kisattiin kisattiin 800m, 1600m tai 3600m.

Jokaisen harrastuskauden loputtua koululla järjestetään juhla siihen liittyen, jonne laittaudutaan hienosti. Siellä juhlassa syödään illallista, palkitaan valmentajat ja osa urheilijoista, sekä pidetään puheita.

Kehotan ehdottomasti jokaista vaihto-oppilasta liittymään johonkin koulun aktiviteettiin, oli se sitten urheilua, laulamista, instrumentin soittoa tai koulun clubiin liittyminen, koska mun vaihtovuoteen nää edellä kertomani asiat on tuonut ihan älyttömästi iloa, elämyksiä, kavereita ja hauskuutta.

Ennin Kalifornia

Ennin Kalifornia

USA

Unohtumaton elämys

Vaihtovuosi on ainutkertainen kokemus, joka muovaa tulevaisuuttasi. Tilaa esitteemme, josta saat apua vaihto-oppilasjaksosi suunnitteluun. Varaa sitten ilmainen tapaaminen kanssamme ja tee suunnitelmastasi totta.