9:55 06th May 2018

Prom

Aamu Prom-päivänä

Perjantaina neljäs toukokuuta oli kauan odotettu päivä, prom. Varmasti monen Yhdysvalloissa vaihdossa olevien yksi vuoden kohokohdista. Kyseessä on siis koulun Junior luokan järjestämä juhla Senioreille ja Juniorelle. Monet valmistautuvat tähän päivään pitkään ja hartaasti.

Meillä alkoi päivä normaalisti koululla kello 7:40. Itse laitoin mahdollisimman rennot vaatteet ja vain vähän meikkiä. Koulussa lähinna vain autoin laittamaan koulun lavaa kuntoon ja juttelin kavereille. Koska Prom on perjantaina pääsimme lähtemään koulusta kello 10. Siitä alkoi valmistautuminen.

Vaihto-oppilas valmistautuu

Itselläni oli mennyt edellinen ilta vähän myöhään viimehetken järjestelyiden kanssa, joten kotiin päästyäni otin 15 minuutin päiväunet. Edellisenä päivänä olin laittanut kynnet kuntoon ja host-äitini oli fiksannut muutaman kohdan mekosta ja saanut sen täydelliseksi. Otin myös meikit pois ja puhdistin kasvot valmiiksi uudelle meikille. Kello 11 aikaan lähdettiin kohti kampaajaa ja meikkiä. Vastassa oli todella kivan oloinen nainen. Ensin aloitettiin meikillä, hopea smokey eye oli toivelistallani. Halusin myös suhteellisen neutraalin väriset huulet. Hän teki todella kivan meikin ja olin iloinen lopputulokseen. Suraavaksi tehtiin hiukset, näytin hänelle muutaman kuvan ja annoin muuten vapaat kädet. Taas lopputulos oli mieleinen. Tein jopa pienen uhrauksen ja annoin hänen leikata kasvoja kehystävistä hiuksista noin 10 senttiä siltä istumalta. Oltiin valmiita noin kahdessa tunnissa ja pysähdyttiin kotimatkalla kahville. Kotiin pästyä oli aika vaihtaa mekko päälle, korut kaulaan ja korkokengät jalkaan.

Promin alku amerikkalaisittain

Lähempänä neljää Prom parini saapui hakemaan minua. Parinani oli kaverini Cole, kiitos hänelle! Saavuimme toisen kaverini talolle missä otimme kaveriporukalla kuvia. Valitettavasti jouduimme pysymään sisällä kamalan vesisateen takia. Kun kaikki olivat saaneet kuvia lähdimme koululle. Koululla alkoi Promenade kello 5. Niin kuin aijemmin kerroin olimme laittaneet lavan hienoksi ja tarkoituksena oli esitellä kaikki parit perheille, tutuille ja sukulaisille. Kävelimme siis jokainen omalla vuorollaan kaaren ali parin kanssa ja pysähdyimme kuviin. Koululla otettiin vielä lisää kuvia, koska sää oli vihdoin parempi. Kuuden aikaan suuntasimme Promiin.

Illallinen ja jatkot

Paikaksi oli varattu italialainen ravintola. Paikka oli laitettu nätiksi ja meidän teemaan sopivaksi, ”candyland”. Aloitimme syömällä, tarjolla oli paljon hyvää ruokaa. Vaihtehtoina löytyi pastaa, kanaa, lihaa, salaattia, leipää ja kasviksia. Jälkiruokana oli teemaan sopivana pöytä täynnä erilaisia karkkeja. Ideana oli että kaikille annattiin pienet pussit mitkä saimme täyttää haluamillamme karkeilla. Tämä jälkeen meno oli vapaampaa ja monet heittivät korkokengät nurkkaan. Meillä oli DJ ja paljon oppilaita tanssimassa. Amerikkalaiset eivät todellakaan ujostelleet tanssilattialla. Paikalta löytyi myös photo booth ja kuvaaja. Ilta oli hauska ja seura oli hyvää!

Rauhoittuminen

Lähdimme paikalta vähän yhdeksän jälkeen. Pysähdyimme kotonani vaihtamassa vaattet ja suuntasimme kaverilleni. Siellä istuimme hetken juttelemassa ja yritimme metsästää netistä kaikkien vanhempien ottamia kuvia. Pian sen jälkeen menimme paljuun. Siellä katseltiin tähtiä ja käytiin hyvä keskusteluja. Sitten oli aika ottaa kampaus ja meikit pois, hiuksista löytyi 40 pinniä. Suihkun jälkeen yökkärit päälle ja sohvalle. Katsoimme elokuvaa ja kahden jälkeen jokainen taisikin jo olla unessa. Mahtava päivä!

 

Emma Ohiossa

Emma Ohiossa

USA

Unohtumaton elämys

Vaihtovuosi on ainutkertainen kokemus, joka muovaa tulevaisuuttasi. Tilaa esitteemme, josta saat apua vaihto-oppilasjaksosi suunnitteluun. Varaa sitten ilmainen tapaaminen kanssamme ja tee suunnitelmastasi totta.