12:47 17th February 2017

Amerikkalainen joulu

Amerikkalainen joulu on vietetty onnistuneesti. Amerikassa virallinen joulun juhlapäivä on 25. joulukuuta. Oli mahtava kokemus nähdä, miten joulua vietetään täällä päin maailmaa. Meillä oli vielä aatonaattona koulua, joka vähän harmitti. Tosi monet oppilaat olivat kyllä skipanneet tän päivän ja viimeisellä oppitunnilla oli vajaa 10 oppilasta.

Aatonaatto iltana ajoimme katsomaan jouluvaloja. Täällä taloissa on tosi huikeita joulukoristeita. Tämä yksi talo, jota me menimme ihastelemaan, on aivan huikea ja siellä oli monia muitakin autoja ottamasssa kuvia siitä. Oli kiva nähdä se talo, johon on käytetty paljon aikaa ja rahaa. Se tuntui ihan epätodelliselta.

Christmas Eve eli joulukuun 24. päivä olimme kotona ja kaikki sukulaiset tulivat tänne. Meitä oli täällä 18 ihmistä. Ennen vieraiden saapumista saimme yhden paketin, jossa oli kaikille samanlaiset Petteri Punakuono yökkärit! Katsoimme myös telkkarista amerikkalaista jalkapalloa.

Söin aamupalaksi ruisleipää, jonka olin saanut Suomesta joululahjojeni lisäksi. Söimme jouluruokaa amerikkalaiseen tyyliin, joka koostui tosi maukkaasta pihvistä, uuniperunoista, sämpylöistä, vihanneksista ja kastikkeista. Jälkiruoaksi oli piirakoita, kuten suklaapiirakka sekä keksejä. Sukulaisten ollessa täällä avasimme lahjat, jotka saimme heiltä. Oli myös hauska yllätys kaikille, että joulupukki kävi vierailemassa. Pelasimme myös hauskoja pelejä, kuten samantyylistä noppapeliä kuin Yatzy.

Myöhään illalla menimme vielä kirkkoon, joka alkoi kymmeneltä illalla. Se on erikoistapaus vain kerran vuodessa. Kirkon jälkeen tulimme takaisin kotiin ja puimme yökkärit, jotka saimme aiemmin lahjaksi & avasimme lahjoja keskellä yötä. Syy siihen oli se, että vanhin host-siskoni ja hänen poikaystävänsä viettivät joulupäivän poikaystävän perheen luona, joten avasimme lahjat jo aiemmin. Yleensä joululahjat avataan seuraavana aamuna.

Aluksi saimme joulusukat, jotka oli täytetty erilaisilla lahjoilla, kuten herkuilla, huulirasvoilla ja konsertti-lipuilla sekä mulla oli Pandan lakua, jota myydään täällä yhdessä kaupassa! Seuraavaksi avasimme lahjat, jotka olivat tulleet mun perheeltä Suomesta ja mun lahjat, jotka ostin täältä mun host-perheelle. Host-perheeni tykkäsi tosi paljon kaikista lahjoista. Olin tosi ilonen, että sain kotoa marmeladikuulia ja Fazerin sinistä! Ei joulua ilman näitä herkkuja. Sain tosi ihania lahjoja mun host-perheeltä ja osan myös sukulaisilta ja koti-Suomesta. Sain mm. aamutossut, vaatteita ja herkkuja Olin tosi yllättynyt, tyytyväinen ja kiitollinen. Nukkumaan menimmekin sitten tosi myöhään, mutta se ei haitannut, sillä saimme nukkua seuraavana päivänä pitkään.

Jouluaattona eli 25.päivänä heräsimme myöhään ja hengailimme kotona sekä söimme kunnon aamupalan, joka koostui pekonista, perunasta ja paahtoleivästä. Pelasimme Afrikan tähteä, jonka saimme joululahjaksi mun perheeltä Suomesta. Host-perhe tykkäsi pelistä. Tämän jälkeen aloimme valmistautua lähtemään host-isäni siskon luokse viettämään jouluaattoa. Söimme siellä spaghettia ja suklaapiirakkaa, juttelimme ja vietimme aikaa sukulaisten kanssa. Meillä oli tosi kivaa.

Mun joulu meni täällä tosi kivasti, jopa oletettua paremmin, sillä tässä joulukuussa on ollut ajoittain koti-ikävää. Yritin ajatella, että ensi vuonna pääsen taas Suomeen ja tämä elämä täällä on mahdollinen vain kerran elämässä! Mulla koti-ikävä ei jouluna ilmennyt, koska olin innoissani tästä kokemuksesta viettää Amerikkalainen Joulu ja meillä oli paljon tekemistä! Taas yksi sellainen kokemus, jota ei tule uudelleen koettua. Olen iloinen, että nautin ihan täysillä!

Emilia Minnesotassa

Emilia Minnesotassa

USA

Unohtumaton elämys

Vaihtovuosi on ainutkertainen kokemus, joka muovaa tulevaisuuttasi. Tilaa esitteemme, josta saat apua vaihto-oppilasjaksosi suunnitteluun. Varaa sitten ilmainen tapaaminen kanssamme ja tee suunnitelmastasi totta.