13:06 28th June 2019

Älä stressaa etukäteen

Tässä mä ite epäonnistuin aivan täysin. Mä stressasin mun englanninkielen taidosta ihan liikaa ja siitä mitä jos en saakaan kavereita. Lopulta tänne saavuttua mun englantia kehuttiin melkein heti ja kavereitakin sain nopeasti, ja ärsytti se, miten paljon olinkaan stressannut siitä aikaisemmin. Myös kaikki muut asiat joista vaan voi stressata ennen vaihtoon lähtöä stressaannutti mua. En oikeen osaa sanoa miten stressistä pääsisi eroon, mutta mulla ainakin kaikki meni täydellisesti eikä syytä sressille ollut. Uskokaa vaan että kaikki tulee menemään hyvin!

Pakkaa hyvissä ajoin

Itse suunnittelin tekeväni näin, mutta yllätys yllätys toisin kävi. Olin suunnitellut pakkaavani hyvissä ajoin, jotta parina viimeisenä iltana voisin vain rentoutua ja viettää aikaa läheisteni kanssa. Toisin kuitenkin kävi ja jotenkin päädyin tekemään viime hetken muutoksia viimeisenä iltana ja stressasin lisää siitä onko kaikki tarpeellinen varmasti mukana. Kannattaa siis katsoa, että kaikki oikeasti on mukana ennen sitä viho viimesitä iltaa, jotta siitä voi oikeasti nauttia.

Pidä yhteyttä isäntäperheeseen ennen vaihtovuotesi alkua

Isäntäperheeseen yhteydenpito oli mielestäni todella jännittävää, mutta oikeasti hyödyllistä. Isäntäperheeseen saapuminen tuntui paljon rennommalta kun tiesin heistä jo paljon entuudestaan.

Pakkaa kevyesti!

Ei sitä alussa uskonut, että tänne ei oikeasti tarvitse ottaa paljoa vaatteita mukaan. Niin se vain kuitenkin on! Täällä vaatteita kasaantuu yllättävän nopeasti ja nyt oonkin pulassa kun mietin mitä ottaa mukaan Suomeen.

Järjestä kivat läksiäiset

Tämä kohta ei mitenkään ole pakollinen, mutta mun mielestä yksi ihan parhaista. Mun omasta mielestä oli ainakin ihanaa hyvästellä kaverit rauhassa ja viettää aikaa yhdessä vielä viimeisen kerran.

Puhu ongelmista suoraan

Jokaisella vaihtarilla on oma koordinaattori niin täällä kohdemaassa kuin Suomessakin. He ovat meitä varten, ota siis yhteys heihin tarvittaessa. Oma vaihtovuosi tulee menemään myös paljon paremmin, jos saa ongelmat ratkaistua saman tien.

Tee paljon isäntäperheen kanssa

Älä siis jää huoneeseen yksin katsomaan netflixiä vaan osallistu perheen aktiviteetteihin. Näin saat vaihtovuodestasi paljon enemmän irti.

Muista please/thank you

Kohteliaisuus on tärkeää!!

Rajoita yhteydenpitoa Suomeen

Suomeen puhuminen liian usein saattaa hankaloittaa uuteen elämään sopeutumista kohdemaassa.

Nauti -Vaihtovuosi on upea mahdollisuus, ota siitä siis kaikki irti!

 

Aadan vaihtariblogi

Aadan vaihtariblogi

USA

Unohtumaton elämys

Vaihtovuosi on ainutkertainen kokemus, joka muovaa tulevaisuuttasi. Tilaa esitteemme, josta saat apua vaihto-oppilasjaksosi suunnitteluun. Varaa sitten ilmainen tapaaminen kanssamme ja tee suunnitelmastasi totta.