15:09 12th December 2019

Joulunviettoa Michiganissa

Joulu ja joululoma on nyt ohi ja voin kyllä sanoa, että joulu täällä oli tosi kiva, mutta tosi erilainen kokemus! Tässä postauksessa kerron siitä vähän enemmän.

Christmas Parade

Jo marraskuun puolella eri puolilla Michigania alkoi olemaan erilaisia jouluparaateja, joista mäkin pääsin käymään muutamassa. Varmaankin suurin jossa kävin oli Landsingissa, Michiganin pääkaupungissa. Se on noin 1,5 puolen tunnin ajomatkan päässä täältä missä asun. Samalla reissulla pääsin käymään myös maailman isoimmassa joulukaupassa. Vietettiin siellä varmaan 5 tuntia, sillä se oli jättimäinen. Siellä myytiin ihan kaikkea jouluun liittyvää mitä vain voi kuvitella. Löysin sieltä myös kaksi joulukuusen koristetta joissa luki hyvää joulua Suomeksi. Kävin myös jouluparaatissa täällä mun kotikaupungissa Hollandissa mun kavereiden kanssa, ja myös Grand Rapidsissa joka on isoin kaupunki tässä lähistöllä.

Jouluaatto

Jouluaatto täällä oli tosi erilainen kuin Suomessa. Täällä se oli perjaatteessa ihan normaali päivä ennen varsinaista joulua. Me siivottiin ja koristeltiin joulukeksejä melkein koko päivä. Täällä pipareita ei ole lähes ollenkaan, vaan leivottiin tavallisia sokerikeksejä ja koriteltiin ne. Illalla syötiin kanaa ja perunoita, ei siis ihan samanlaista jouluillallista kuin mihin Suomessa on tottunut. Illalla katsottiin the Grinch-elokuva ja juotiin kaakaota meidän uusista Grinch teemasista mukeista meidän uusissa Grinch pyjamissa. Mun host-perhe rakastaa kaikkia teema juttuja, ja tän joulun teema siis selkeesti oli Grinch. Mun koti-ikävä ei ole ollut mitenkään kovin paha täällä ollessa, mutta jouluaattona tuli kyllä kauhee ikävä Suomeen. Oon silti tosi iloinen että sain kokea Amerikkalaisen version joulusta.

 

Joulupäivä

Aamu alkoi lahjojen avauksella niin kuin täällä on tapana. Sain aivan ihania lahjoja mun host-perheeltä ja sukulaisilta. Olin tosi liikuttunut siitä miten paljon mua oltiin ajateltu lahjojen suhteen. Aamu oli ihanan rauhallinen ja oli kivaa viettää aikaa perheen kanssa. Iltapäivällä mentiin mun host-äidin isoäidin luokse viettämään joulua. Siellä syötiin perinteisempiä Amerikkalaisia jouluruokia, mutta lähes kaikki niistä oli samoja kuin kiitospäivänä. Tarjolla oli muun muassa kinkkua, kalkkunaa, perunamuusia ja bataatteja. Ruoka oli hyvää, mutta Suomalaisia jouluruokia oli silti kova ikävä. Ostettiin kaupasta jotain joka näytti piparitaikinalta, mutta lopputulos oli aivan jotain muuta. Lähimmäksi Suomalaista joulun makua pääsin kun mun vanhemmat lähetti mulle Fazerin joulusuklaata. Se oli myös hitti isovanhempien luona, kaikki jotka maisto sitä tykkäsi tosi paljon.

Joululoma

Me muutettiin joululoman aikana uuteen taloon, joten melkeinpä koko loma meni siivotessa vanhaa taloa ja purkaessa tavaroita uudessa. Muutettiin ihan viereiselle kadulle, joten koulumatka onneksi pysyy samana. Muuten joululoma meni lähinnä kavereita nähdessä, nukkuessa, suklaata syödessä ja leffoja katsoessa. Samaa kuin Suomessa siis, hehe. Nyt kun koulu alkaa on enää kaksi viikkoa jäljellä ekaa lukukautta, sitten tulee kokeet ja alkaakin jo toinen puolisko tätä kouluvuotta. Uutena vuotena tuli kuluneeksi tasan 5 kk siitä kun lähdin tänne. Ihan hullua miten aika on mennyt niin nopeasti. Puolet vaihtovuodesta jällellä, eka puolisko oli tosi ihana, ja oon myös super innoissani tästä toisesta puoliskosta. Kaikkia tosi kivoja juttuja on tulossa!

Veeran vaihtariblogi

Veeran vaihtariblogi

USA

Unohtumaton elämys

Vaihtovuosi on ainutkertainen kokemus, joka muovaa tulevaisuuttasi. Tilaa esitteemme, josta saat apua vaihto-oppilasjaksosi suunnitteluun. Varaa sitten ilmainen tapaaminen kanssamme ja tee suunnitelmastasi totta.