15:14 19th September 2019

Normipäivä High Schoolissa

Moikka taas!

Tässä postauksessa aattelin kertoa vähän millainen on mun ihan normaali koulupäivä täällä. Tänään on tiistai 27. marraskuuta, ja kerron nyt vähän mydayn kaltasesti näin jälkeenpäin mitä kaikkea mun päivään ja high school elämään yleensä kuuluu.

Aamu

Herään joka aamu 6.30, joka yleensä ei ole mikään ongelma, ja tiiän että monet vaihtarit joutuu heräämään monesti paljon aikasemmin, mutta tänään se oli vähän vaikeeta sillä oli eka koulupäivä melkein viikon loman jälkeen. Miellä oli thanksgiving break viime keskiviikosta sunnuntaihin ja maanantaina oli snow day. Oli maailman paras fiilis herätä ja voivotella miten ei jaksaisi herätä ja nähdä sitten host-äidin viesti että koulut on kiinni tänään. Oli ihanaa jatkaa lomaa, mutta tuntu kyllä vähän oudolta että koulut oli kiinni, koska lunta ei kyllä oikeesti ollut mitenkään ihan hirveesti. Varsinkin kun Suomessa mennään kouluun kun on –30 astetta pakkasta ja lunta tulee niin ettei näe eteensä. Eksyin nyt vähän aiheesta, mutta aamulla siis laittauduin valmiiksi ja söin aamupalaa, joka oli, niin kuin yleensäkin mulla täällä, pikapuuroa ja paahtoleipä. Saan kyydin joka päivä kouluun joka on tosi kiva. Lähettiin 7.30 liikkeelle. Matka kestää ehkä kolme minuuttia autolla ja mun koulu alkaa 7.45.

Koulupäivä

Mun eka tunti on Exploring Parenting joka on ollut yllättävän hauska kurssi. Tänään meillä oli sairaanhoitaja paikallisesta sairaalasta vieraana puhumassa synnytyksestä. Meillä tunnnit kestää 62 minuuttia ja välissä on viiden minuutin tauko jonka aikana pitää ehtiä seuraavalle tunnille. Seuraavana vuorossa oli Englanti, joka on yks mun lemppari tunneista. Tunnit on ollut paljon helpompia kuin Suomessa enkun tunnit. Seuraavana Foods for Life, joka on käytännössä köksä, mutta kokataan ehkä kerran viikossa ja muuten puhutaan ravinto jutuista. Vielä ennen lounasta mulla on historiaa. Lounastauko kestää 40 minuuttia ja se on oikeestaan päivän ainoa kunnon tauko. Kouluruoka meiän koulussa ei ole ihan niin huonoa kuin monissa muissa kouluissa, mutta oon kyllä silti ottanut aina omat eväät mukaan. Tänään söin tacosalaattia, jota oli jäänyt eilisen illalliselta. Lounaan jälkeen jäljellä on enää matikka ja biologia. Mun matikka täällä on tosi helppoa. Kokeita meillä on tosi paljon, yleensä kaksi viikossa. Tänään oli just koe, mutta niistä ei tarvii stressata, ne on tosi helppoja. Bilsassa katottiin tänään luontodokkaria. Bilsa on kyllä kaikista mun aineista ehdottomasti vaikein. Sanasto on välillä super vaikeeta ja uusia sanoja tulee koko ajan. Mun koulupäivä loppuu 3.01.

Vapaa-aika

Koulun jälkeen mulla joka päivä syksyllä lentis-treenit. Nykyisin käyn joko koulun salilla ohjatuissa treeneissä tai sitten meen vaan kotiin. Ohjatut treenit on kolme kertaa viikossa ja oon tykännyt niistä tosi paljon. Jotenkin tuntuu, että kun oon yksin salilla en saa paljoakaan aikaseksi. Tuolla tulee kuitenkin oikeesti treenattua ja se on super hauskaa kavereitten kanssa. Ryhmähenki on tosi hyvä ja kaikki tsemppaa toisiaan. Kotona teen läksyt ja katotaan yleensä telkkaria ja kokataan yhdessä mun perheen kanssa. Meiän illat on yleensä ihanan rentoja.

Aadan Michigan

Aadan Michigan

USA

Unohtumaton elämys

Vaihtovuosi on ainutkertainen kokemus, joka muovaa tulevaisuuttasi. Tilaa esitteemme, josta saat apua vaihto-oppilasjaksosi suunnitteluun. Varaa sitten ilmainen tapaaminen kanssamme ja tee suunnitelmastasi totta.