15:14 16th May 2016

Ranskalaisnuorten pukeutuminen

Koulupukeutuminen

Ranskassa kouluissa ei oo koulupukua, mutta kuitenkin pukeudutaan aika siististi. Melkein kukaan ei tuu rennoilla urheiluvaatteilla kouluun. Yläasteella on ilmeisesti pukukoodeja: ei saa olla liian lyhyitä hameita tai narutoppeja. Lukiossa saa periaatteessa pukeutua miten vaan, paitsi kuitenkaan varvastossuilla ei saa tulla kouluun :D. Mun host-äidin mukaan Ranskassa on kirjottamaton sääntö, että kouluun pukeudutaan samalla lailla kuin työmaailmassa pitää tulevaisuudessa pukeutua.

Tyypillinen ranskalainen

Täällä nuoret pukeutuu erilailla kun Suomessa, mutta se on vähän vaikee selittää, se pitäis ite nähä. Tyypillisesti ranskalaisella tytöllä vois olla tummansiniset farkut, (raita)paitapusero, nahkatakki, iso kaulahuivi, adidaksen stan smithit ja reppu (!). Toisella taas vois olla mekko, mustat sukkahousut, vähän reilunkokonen leviksen farkkutakki, pienet mustat nahkakengät nauhoilla ja laukku. Pojista en osaa niin hyvin sanoa eroja Suomen välillä, mutta ranskalaisella vois olla esimerkiks aika tiukat farkut, valkonen t-paita, takki kiinni, reppu ja lenkkarit/tennarit.

Jos sitä vertaa suomalaisten pukeutumiseen (mitä nyt siitä muistan) musta tuntuu et täällä pukeudutaan vähän klassisemmin, mutta kuitenki yleinen tyyli on vähän rennompi… Erilaiset trendit iskee läpi tai ainakin eri aikaan kun Suomessa. Jotkut asiat mitä oon Suomessa jo nähny aikasemmin, on vasta tulossa tänne ja toisaalta jotkut trendit näkyy täällä paljon, jotka voisin kuvitella että on tulossa Suomeenkin :). Mä ite tykkään paljon ranskalaisten tyylistä pukeutua ja oonkin varmaan saanu vaikutteita täältä. Ostin just viikonloppuna sadetakin ja heti ekana päivänä mulle sanottiin, että oot ostanu tyypillisen ranskalaisen takin ;D. Siinä oli raitoja sisäpuolella ja raidat on jonkun mukaan ranskalainen keksintö…?

Puhelimet ja huumori

Muuta mitä oon huomannu ranskalaisista nuorista on, että koulu otetaan vakavasti ja halutaan hyviä arvosanoja, mutta kuitenkaan täällä ei osata työskennellä kovin itsenäisesti. Opiskelu painottuu enemmän kokeisiin ja jos ope käskee tehä jotain. Musta tuntuu, että meillä ei tuu paljon yhtään läksyjä. Tällä hetkellä kaikkien pitäis kyllä opiskella Bac.ia varten, joten saattaa johtua siitä. Tunneilla kukaan ei oo ikinä puhelimilla, mutta silti opet valittaa siitä, miten hirvee ongelma se on. Se on kivaa ku välkillä sit oikeesti jutellaan ja on hauskaa kavereiden kanssa. Ranskalaisilla on hyvä huumorintaju ja ne sanookin, että osaa tehä hyviä komedia-leffoja, jossei muuta sitte.

Kovaääniset nuoret

Pitkien koulupäivien jälkeen lähes kaikki menee kotiin, eikä hengata kavereiden kansssa. Kuulostaa surulliselta, mutta onneks koulupäivän aikana ehtii kuitenki, koska koulupäiviin sisältyy myös hypäreitä ja pitkä ruokavälkkä. Varsinki nyt keväällä mennään aina ulos, kun on hyvä sää. Ja koska täällä on pitkät lomat, kaikki näkee enemmän kavereita ja muutenki kerkee tehä paljon lomalla.

Viimesimpänä, että se ei oo pelkkää huhua, että ranskalaiset puhuu paljon ja myös kovaäänisesti. Se koskee myös nuoria. Varmaan tulee kulttuurishokki, kun palaan Suomeen ja kaikki puhuu niin rauhallisesti. 😀
-Hilla

Hilla Nantesin

Hilla Nantesin

Ranska

Unohtumaton elämys

Vaihtovuosi on ainutkertainen kokemus, joka muovaa tulevaisuuttasi. Tilaa esitteemme, josta saat apua vaihto-oppilasjaksosi suunnitteluun. Varaa sitten ilmainen tapaaminen kanssamme ja tee suunnitelmastasi totta.