13:40 21st March 2016

Arki isäntäperheessä

Oon nyt asunu 6 kk perheen kanssa, jota en ees ollut ikinä nähnyt vähän yli puoli vuotta sitten, hullua! Tietysti tiesin heistä asioita, koska oltiin lähetelty muutamat sähköpostiviestit. Ja se on hassua, miten luontevaa lopulta onkaan asua host-perheessä.

Ketä hostperheeseeni kuuluu

Kaikki perheet on erilaisia, kuten mun hostperhe on erilainen kun oma perhe, tai muiden vaihtareiden hostperheet. Mun hostperheeseen kuuluu vanhemmat, kaks hostsiskoa, kaks hostveljeä sekä kaks pientä koiraa, joten vilskettä riittää.. Vanhin hostsisko on samanikänen ku minä ja se on parasta ku on kaveri perheessä! Me tullaan tosi hyvin toimeen, tykätään samoista asioista, mennään kouluun, urheillaan ja tehään muuta kivaa yhessä. Mä autan ja korjaan mun hostsiskoa enkunläksyissä ja se taas aina selittää mulle mitä joku tarkottaa tai miten joku sanotaan ranskaks. (Myös mun hostäiti on innokas ranskanope :-D.) Onneks ollaan kuitenki eri luokilla, meil on omat kaverit ja omia menoja yms.

Muistan miten ekalla viikolla, ku olin just saapunu, mun hostpikkuveljet ja koko perhe oli tosi ”kiltisti” ja rauhallisia. Sen jälkeen alko normaali elämä, ku en ollu enää ’vieras’. Yllätyin alussa vähän, miten ranskalaiset huutaa :D. Täällä näkyy latinokulttuuri, nimittäin kun riidellään, niin molemmat huutaa toisten päälle. Toisaalta täällä ollaan yleisesti kohteliaita tuntemattomille ja puolitutuille, mut sit kavereille ja perheenjäsenille huudetaan enemmän tai puhutaan kiivaammin, mitä vaikka suomalaiset. Ja mun hostperheeläiset on vielä tosi suorapuheisia.

Oleskelua ja tekemistä

Kun tulee uuteen maahan, eikä tunne ketään, tietenki alussa hostperhe vaikuttaa tosi paljon viihtymiseen ja sopeutumiseen. Eniten aikaa täällä viettää koulussa ja toisiks eniten hostperheen kanssa. Arkena keskiviikkoa lukuunottamatta koulupäivät loppuu myöhään, niin illat vietetään paljolti perheen kanssa ja syödään illallista.

Joskus mun hostvanhemmat on pitkää päivää töissä ja hostsiskot huoneissaan tekee läksyjä, ni sit mäki oon enemmän mun huoneessa. Toisinaan taas sit ollaan olkkarissa tai jutellaan ja nauretaan pöydässä myöhään illallisen jälkeen ja tehdään enemmän juttuja yhessä. Arkeen hostperheessä kuuluu myös pikku kävely/pyöräreissuilla tässä lähistöllä.

Perheeseen mukaan

Mun hostit sano heti aluks, että mulla on samat säännöt mun host-siskojen kanssa, esim jos haluun lähtee kavereiden kanssa, saan kuhan kysyn. Saan siivota huoneen sillonku haluun ja ottaa jääkaapista ruokaa yms. Se on kiva, miten mut on otettu tähän perheeseen mukaan ja pienet eleet, millä hostit näyttää, että kuulun perheeseen tuntuu mukavalta.

Tännehän tultiin myös itsenäistymään, ja on tullu vastaan enemmän tilanteita ja asioita mitä pitää hoitaa ja olla itsenäisempi. Toisaalta musta tuntuu että täällä meiän ikäsiä pidetään nuorempina ja oon aika riippuvainen mun host-perheestä. Busseja ja junia mun asemalle tulee harvoin, niin tarviin kyydin jos haluun olla vähän myöhempään vaikka Nantesissa.

Alku host-perheessä on semmosta tutustumista perheen tapoihin ja -jäseniin, ja kokoajan tuntuu enemmän kodilta. Mulla tuli joskus ennen joulua semmonen täysrentoutuminen, että voin olla vapaasti ja rennosti kaikkien hostperheeläisten kanssa. Toisaalta hostperhe tuntuu vähänniinku et asuis kavereiden luona ja sitähän se toisaalta onkin! Kun kuitenki on se oma perhe Suomessa, jonka joitain tapoja on alkanu myös ymmärtää ja arvostaa ihan eritavalla. Olin kyllä onnekas ku sain niin kivan hostperheen ja puhuttiinki just heidän kaa miten tulee ikävä, ku mun lähtö koittaa kesäkuussa…

-Hilla

Hilla Nantesin

Hilla Nantesin

Ranska

Unohtumaton elämys

Vaihtovuosi on ainutkertainen kokemus, joka muovaa tulevaisuuttasi. Tilaa esitteemme, josta saat apua vaihto-oppilasjaksosi suunnitteluun. Varaa sitten ilmainen tapaaminen kanssamme ja tee suunnitelmastasi totta.