8:24 27th June 2016

Valmistujaiset ja Prom

Kerroinkin jo viime postauksessa, että meillä on seuraavilla viikoilla luvassa prom-tanssit, valmistuminen eli graduation, seka dry grad. Viimeinen kuukausi Kanadassa on muutenkin ollut todella kiva ja tekemistä on riittänyt jokaiselle päivälle.

Perheeni on myös tulossa parin päivän päästä tänne muutamaksi päiväksi, jonka jälkeen me sitten lähdemme yhdessä käymään muissa paikoissa Kanadassa, muun muassa Vancouverissa, Kelownassa, Kamloopsissa ja Calgaryssa. Tämä oli ensimmäinen kertani Kanadassa, joten olen innoissani tulevasta matkasta vanhempieni kanssa!

Ensimmäisenä meillä oli graduation eli lukiosta valmistuminen. Eri kouluilla on eri tunnusvärit ja meidän koululla se on vihreä, joten puimme päällemme mustan kaavun, vihreän “huivin”, sekä mustan hauskannäköisen hatun, jossa oli vihreä nauha. Tilaisuus oli järjestetty Prince Georgen isoimmalla jäähallilla, ja kaikki olivat kutsuneet vanhempansa ja kaverinsa katsomaan tilaisuutta, eli katsomo oli aivan täynna väkeä.

Oman nimen kohdalla kävelimme lavalle, kättelimme koulun rehtoria, sekä saimme lukion todistuksen. Valmistujais-tilaisuuden jälkeen meillä oli vapaa-aikaa jonkin verran, ja illalla noin kello 10 aikoihin meillä alkoi dry grad, eli juhlat, jotka kestivät aamu neljään asti. Dry grad oli vanhempien järjestämä ja ohjelmassa oli muun muassa tanssimista, hyvää ruokaa, sekä paljon erilaisia aktiviteetteja ja kilpailuja!

Seuraavana viikonloppuna meillä oli prom, ja se erosi aika paljonkin Suomen vanhojen tansseista. Kaikkilla tytöillä oli juhlavat mekot päällä ja kynnet ja hiukset nätisti laitettuna, ja pojilla oli puvut päällä. Aluksi menimme Prince Georgen yliopistolle ottamaan kuvia kavereiden ja perheen kanssa, jonka jälkeen noin kello 6 meillä alkoi se varsinainen prom-juhla. Juhlasali oli koristeltu todella kauniisti, hyvää ruokaa oli taas tooodella paljon ja meillä oli siellä jopa Dj soittamassa, joten kaikki tanssivat ja pitivät hauskaa! Illan myotä korkokengätkin vaihtuivat sitten flip-floppeihin! haha

Mikaela on yksi Exploriuksen bloggaajista Kanadassa. Haluaisitko sinäkin lähteä vaihtoon Kanadaan? Lähetä ilmoittautuminen sitoumuksetta ja saat kuulla mitä vaihtoehtoja sinulle Kanadassa olisi.

Mikaela Brittiläisessä Kolumbiassa

Mikaela Brittiläisessä Kolumbiassa

Kanada

Unohtumaton elämys

Vaihtovuosi on ainutkertainen kokemus, joka muovaa tulevaisuuttasi. Tilaa esitteemme, josta saat apua vaihto-oppilasjaksosi suunnitteluun. Varaa sitten ilmainen tapaaminen kanssamme ja tee suunnitelmastasi totta.