8:36 20th May 2016

“Exchange isn’t a year in your life, it’s a life in a year.”

Moikka!

Mulla on enää reilu 40 päivää jäljellä täällä Kanadassa ja olen ottanut kaiken ilon irti jokaisesta päivästä. Koulu on sujunut todella hyvin ja englannin puhuminen sujuu jo niin paljon helpommin. Tulevilla viikoilla meillä on luvassa koulun tanssiaiset eli prom, sekä dry grad, joka on koulun järjestämä illan/yön (10 p.m. – 4 a.m.) vietto valmistuville, jossa on luvassa tanssimista, ruokaa, erilaisia aktiviteetteja ja varmasti paljon hauskanpitoa!

Tähän vuoteen on mahtunut niin paljon ihania ja hyviä hetkiä, että kotiinpaluu tulee olemaan varmasti vaikeaa. Kun tein päätöksen lähteä Kanadaan, en osannut yhtään kuvitella millainen tuleva vuosi tulee olemaan enkä oikeastaan edes uskonut oikeasti lähteväni tänne. Vasta lähtöaamuna tajusin mihin sitä on oikein ryhtymässä, ja oli aika haikeaa ja pelottavaa jättää oma koti, ystävät ja perhe ja astua koneeseen, kun ei tiennyt yhtään mitä seuraavaksi tapahtuukaan. Se tilanne oli jotenkin tosi epätodellinen.

Mielestäni New Yorkin aloitusleiri oli loistava idea ja siellä sai jo pientä harjoitusta englannin kielen kanssa ja sai tutustua muihin vaihto-oppilaisiin jotka olivat samassa tilanteessa kuin itse. Leirillä ei ollut aikaa olla omien ajatusten kanssa ja olin tosi innoissani päästessäni koneeseen joka veisi minut host-perheeni luokse. Perheeni osoittautui aivan loistavaksi ja alussa tekemistä oli jokaiselle päivälle joten fiilikset olivat koko ajan todella hyvät.

Ajattelin lähtiessäni, että minulle tulisi kamala koti-ikävä, mutta olen koko vuoden aikana vain elänyt siinä hetkessä ja ottanut kaiken irti tästä vuodesta, joten kovaa koti-ikävää ei ole kertaakaan tullut. Nyt kun mietin, niin tänne lähteminen oli oikeastaan niin paljon helpompaa kuin täältä kotiin palaaminen tulee olemaan. Tiesin, että tulen näkemään kaikki kaverini ja perheeni taas uudelleen ja minulla oli paluuliputkin jo takaisin suomeen, mutta täältä lähtiessä en tiedä milloin tulen takaisin ja milloin tulen näkemään kaverini täällä ja host-perheeni uudestaan, ja sen ajatteleminen jopa ahdistaa.

On ollut niin upeaa tutustua toiseen kulttuuriin ja tehdä asioita vähän erilaisilla tavoilla, ja olen oppinut näkemään asioita vähän erilaisesta näkökulmasta. Olen ymmärtänyt kuinka hienoa on välillä vain viettää aikaa oman perheen kesken ja nauttia niistä pienistä ja ihanista hetkistä arjen keskellä. Olen niin ylpeä ja onnellinen että uskalsin lähteä tähän uskomattomaan seikkailuun ja tulen muistamaan tämän vuoden koko elämäni ajan. Tuntuu että olen saanut niin hyvän pohjan elämälleni ja tästä on niin hyvä jatkaa tulevaisuudessa. Tämä vuosi oli ihan uskomaton ja olen nyt yhtä suurta kokemusta rikkaampi!

Ihanaa viikkoa kaikille!

Mikaela on yksi Exploriuksen bloggaajista Kanadassa. Haluaisitko sinäkin lähteä vaihtoon Kanadaan? Lähetä ilmoittautuminen sitoumuksetta ja saat kuulla mitä vaihtoehtoja sinulle Kanadassa olisi.

Mikaela Brittiläisessä Kolumbiassa

Mikaela Brittiläisessä Kolumbiassa

Kanada

Unohtumaton elämys

Vaihtovuosi on ainutkertainen kokemus, joka muovaa tulevaisuuttasi. Tilaa esitteemme, josta saat apua vaihto-oppilasjaksosi suunnitteluun. Varaa sitten ilmainen tapaaminen kanssamme ja tee suunnitelmastasi totta.