8:12 27th January 2016

Joulu Kanadassa

Moikka! Tänä vuonna joulu oli mulla tosi erilainen aikaisempiin verrattuna, muun muassa siksi, että en viettänyt sitä oman perheeni kanssa.

Kanadassa jouluperinteet ovat vähän erilaiset kuin Suomessa, mutta aivan loistavan joulun sain kuitenkin viettää ihanan host-perheeni kanssa. Meillä oli satanut lunta jouluaattoa edeltävänä viikkona tosi paljon, joten lumitöitä riitti!

Kanadan jouluperinteet

Joulu on tosi iso juttu Kanadassa. Ihmiset alkoivat laittamaan jouluvaloja pihoille jo marraskuussa ja niitä näkyi ihan kaikkialla. Lunta oli tosiaan satanut jo marraskuun lopulla ja kuusi oli koristeltuna olohuoneessa, joten joulufiilis tuli tosi nopeasti.

Joululomalla kävimme pulkkailemassa, ihastelemassa upeita jouluvaloja ja muutaman kerran laskettelemassa kahdessa eri paikassa sekä tietenkin paleltiin pakkasessa, (joka päivä vähintään -15 astetta). Täällä Prince Georgessa on suosittu joulukatu nimeltä Candy Cane Lane, ja sillä kadulla jokaisen talon pihalla on tosi paljon erilaisia upeita jouluvaloja ja niihin on oikeasti panostettu! Kävimme host-perheeni kanssa kävelemässä siellä ja ottamassa hauskoja joulukuvia.

Jouluaatto oli aika tavallinen päivä, ihmiset olivat vielä töissä ja kaupat olivat auki normaalisti. Illalla kävimme isovanhemmilla vierailulla ja nautimme vaan joulusta.

Joulupäivä sen sijaan oli se tärkeä päivä. Päivä alkoi lahjojen avaamisella ja heti sen jälkeen alettiin tekemään jouluruokaa yhdessä. Jouluruoka oli aivan erilainen kuin Suomessa, muun muassa kinkun sijasta söimme kalkkunaa. Kalkkunan lisäksi meillä oli perunoita, puolukkahilloa, kastiketta, ruusukaaleja, porkkanoita ja jotain juttua nimeltä stuffing mikä oli alussa kalkkunan sisällä uunissa ja lopulta kaivettiin sieltä ulos.. 😀 Loppuilta sujuikin sitten mukavasti perheen kesken kotona.

Uusi vuosi!

Joulun lisäksi oli ihan mukava viettää uutta vuotta Kanadassa. Päivä sujui ihan normaalisti perheen kesken, teimme taas hyvää ruokaa yhdessä ja söimme jälkiruoaksi kakkua. Illemmalla odottelimme uuden vuoden vaihtumista, katsoimme televisiosta New Yorkin Times Squarea ja kävimme pihalla ihastelemassa ilotulituksia. 🙂 Uuden vuoden vaihtuessa söimme jokainen 12 viinirypälettä, koska se kuulemma tekee tulevasta vuodesta hyvän!

Mikaela on yksi Exploriuksen bloggaajista Kanadassa. Haluaisitko sinäkin lähteä vaihtoon Kanadaan? Lähetä ilmoittautuminen sitoumuksetta ja saat kuulla mitä vaihtoehtoja sinulle Kanadassa olisi.

Mikaela Brittiläisessä Kolumbiassa

Mikaela Brittiläisessä Kolumbiassa

Kanada

Unohtumaton elämys

Vaihtovuosi on ainutkertainen kokemus, joka muovaa tulevaisuuttasi. Tilaa esitteemme, josta saat apua vaihto-oppilasjaksosi suunnitteluun. Varaa sitten ilmainen tapaaminen kanssamme ja tee suunnitelmastasi totta.