12:58 08th December 2017

Ratsastamassa Briteissä

Moikka! Oon siis ite harrastanut ratsastusta ennen tänne vaihtoon lähtöä enemmän tai vähemmän 12-vuotta, ja meidän perheellä on ollut omiakin hevosia jo jonkun aikaa. Kuitenkin päätettyäni lähteä tänne vaihtoon, päädyin myös myymään hevoseni viime keväänä ja mun into ratsastukseen oli muutenkin jo aika lopahtanut. Aattelin että tää on hyvä tilaisuus aloittaa joku uus harrastus mitä ei heppahommien ohella kerennyt ennen tekemään, ja uuden harrastuksenhan mä täällä aloitinkin. Kuitenkin yhessä vaiheessa aloin epäilemään, että pitäiskö sitä kumminkin pitkän ajan harrastamaa rakasta harrastusta jatkaa vielä täälläkin, ja vaikka päädyinkin siihen että se saa nyt jäädä taakse ja on uusien tuulien aika, niin yks päivä päädyin täälläkin käymään paikallisella tallilla kaverin mukana ja aattelin nyt vähän kertoo millasta täällä oli käydä tallilla ja minkälaiset mahdollisuudet täällä on jatkaa ratsastuksen harrastamista.

Tallille!

Yhellä mun vaihtari kaverilla on siis täällä semmonen hevonen ketä hän saa käydä pari kertaa viikossa ratsastamassa ja hoitamassa vapaasti milloin haluaa. Me päätettiin sit yks päivä lähtee yhessä sinne tallille kattelemaan, ja päädyimpä sitten itseasiassa itsekin käväsemään sen hevosen selässä vähän testailemassa, että minkäslaisia nää hepat täällä briteissä on.

Tää talli siis on yksityistalli, eli siellä ei mitään ratsastuskoulu toimintaa järjestetä vaan siellä on vain joidenkin ihmisten omia hevosia, ja tää mun kaveri löysikin sen hevosen itselleen ratsastettavaksi host äitinsä kautta. Kuitenkin vaihtarina ollessa toi on ihan järkevä ratkaisu koska ratsastustuntien ottaminen on yleensä kalliimpaa eikä täällä vaihto-oppilaana ollessa välttämättä ole niin paljoa rahaa harrastuksiin käytettäväksi.

Ratsastusta kansallispuiston maisemissa

Olin ihan hämmästynyt kun saavuttiin sinne tallille ja tajusin et se sijaitsi kansallispuiston alueella, joten ne maisemat oli tosi tosi hienot, enkä ollut osannut kuvitellakaan että siellä ois niin nättiä. Sillä tallilla ei ollut kans omaa ratsastuskenttää, joten lähdettiin siitä sitten suoraan maastoon, niin että toinen ratsasti puoli matkaa ja toinen käveli sillä aikaa ja sitten vaihdettiin. Oli kyllä hieno kokemus, kun pääsi siellä ratsastamaan niillä pelloilla ja samalla näkemään sen kansallispuiston kauneuden. Tona päivänä myös sää sattu olemaan tosi hyvä, joten oli vielä kivempi ratsastaa auringon paisteessa, kuin mitä ois ollu tuulisella ja sateisella säällä. Muutenkin fiilis oli vaan ihan mahtava kun pääs melkein puolen vuoden tauon jälkeen taas vähän edes hevosen selässä käymään.

Hyvää joulun odotusta kaikille!

Nyt jätetään hevoset kumminkin taakse ja siirrytään odottelemaan joulua! Mulla ois suunnitelmissa ( ainakin toivottavasti) saada joku kaveri mukaan ja lähteä käymään vielä päiväretkellä Lontoossa ennen joulua. Haluisin nähä kaikki ne jouluvalot ja jouluisen tunnelman siellä, vielä kun se on niin lähelläkin, vaan noin tunnin junamatka Brightonista Lontooseen! Meillä on kans vielä ”koeviikko” koulussa nyt pari viikkoa ennen loman alkua ja sit jäädäänkin odotetulle joululomalle 20.12, joten kuullaankin sitten ensi vuoden puolella seuraavan kerran!

Terkuin Minttu 🙂

Minttu Brightonissa

Minttu Brightonissa

Iso-Britannia

Unohtumaton elämys

Vaihtovuosi on ainutkertainen kokemus, joka muovaa tulevaisuuttasi. Tilaa esitteemme, josta saat apua vaihto-oppilasjaksosi suunnitteluun. Varaa sitten ilmainen tapaaminen kanssamme ja tee suunnitelmastasi totta.