15:34 15th March 2015

Elämää host-perheessä

Heippa, oon ollu täällä nyt jo yli 6kk. Aika kyllä lentää. Niinkun otsikosta voitte päätellä niin kerron nyt tässä mun elämästä mun hostien kanssa. Jokaisen host perhe on tietenkin erilainen ja sen takia kokemus siinä perheessä on erilainen. Uskon silti, että on joitain juttuja johon melkein kaikki vaihtarit voi samastua.

Hannu- Hanhi
Mulla kävi ihan mielettömän hyvä tuuri mun host perheen kanssa. Viihdyn tosi hyvin tässä perheessä ja mun on mukava ja helppo olla kotona. Mun host-perheeseen kuuluu siis äiti, host-veli joka on 14v ja host-sisko joka on 12v ja italialainen vaihtari. Nyt kun täällä ollu jo tän puol vuotta niin näistä host perheen lapsista on tullut mulle jo melkein ku omia sisaruksia. Vietän aika paljon aikaa heidän kaa ja mennään melkee joka päivä koulun jälkeen käyttää koirat ulkona. Siinä tulee aika hyvin vietettyä aikaa yhessä. Sitte myös pelailen heidän kaa usein pleikkaa ja autan läksyissä ja muutenkin hengaillaan kotona yhessä. Semmosta perus yhteiseloa 😀 Tietenkin kun asuu samassa talossa ni välillä ottaa toiset hermoille ja tekis vaa mieli kiljua.. Mutta sitten voi onneks mennä omaan huoneeseen itekseen.

Erilaiset tytöt, sama tilanne

Niinku mainitsinkin jo mulla on tässä samassa perheessä myös italialainen vaihtari tyttö. Ollaan tosi erilaiset persoonat ja meiän kiinnostuksen kohteen on ihan erit. Meistä ei oo siis tullut kovin läheisiä vaikka samassa perheessä asutaan ja käydään samaa koulua. Meillä ei oo onneks ollut onglemia, vaikka luonnollisesti käydään aina välillä vähän toistemme hermoon. Samassa perheessä olossa on kyllä paljon hyviä puolia, vaikkei parhaimpia ystäviä ollakkaan. Me molemmat ollaan samassa tilanteessa, kukaan ei ymmärrä vaihtaria niin kuin toinen vaihtari. Koetaan samoja juttuja ja aika usein jos ollaa kahestaan vaikka keittiössä niin on kiva jakaa fiiliksiä ja kokemuksia, kun tietää et toinen tajuaa.

Kotihommia

Luonnollisesti kun asuu jonkun luona vuoden niin ei ole enää mikään vieras, vaan melkein kuin osa perhettä. Siihen kuuluu tietenkin sitten oma osuus kotitöistä. Me syödään aina yhessä illallinen ja sillon yleensä autan kattamisessa ja salaatin teossa yms. Mä yleensä menen keittiöön ja tarjoudun auttamaan ja siinä on sitten hyvä vaihtaa kuulumisia ja kertoa päivän tapahtumista. Ruoan jälkeen me sitten yhessä tiskataan ja laitetaan keittiö siistiks. Tietenkin mä siivoan ja imuroin oman huoneeni ja pesen omat vaatteet. Osallistun hommiin siis vähänku olisin kotona, vähän enemmänkin, se on kiva tapa näyttää kiitosta että saa asua hostien luona.

Porukalla kivempaa

Mun host perhe tekee paljon juttuja yhessä, joka tällei vaihtarina on ihan mahtavaa. Usein viikoloppusin mennään porukalla jonnekin ja sitten katotaan viikoloppusin yhessä elokuvia ja nautitaan toistemme seurasta. Oon tosi onnekas, koska heidän kanssaan nään sitten usein uusia paikkoja ja on tekemistä viikoloppusinkin. Heillä on mökki semmosella saarella ja siellä on aivan ihanat maisemat ja voi vaan miettiä kuinka onnekas oon kun pääsin just tämmöseen perheeseen. Niinkun mun host-äiti ihanasti sano, että me tullaan olemaan ystäviä loppu elämämme.

Marlena Torquayssa

Marlena Torquayssa

Iso-Britannia

Unohtumaton elämys

Vaihtovuosi on ainutkertainen kokemus, joka muovaa tulevaisuuttasi. Tilaa esitteemme, josta saat apua vaihto-oppilasjaksosi suunnitteluun. Varaa sitten ilmainen tapaaminen kanssamme ja tee suunnitelmastasi totta.