7:40 21st syyskuu 2017

Läksiäisiä ja pakkailua

Fiiliksiä lähdöstä

En voi uskoo tätä, että huomenna lähden. Olen innoissani, mutta samalla on haikeat fiilikset kun pitää jättää kaikki tärkeät ihmiset Suomeen. Suurta jännityksen tunnetta en ole vielä kokenut. Mutta se saattaa johtua siitä, että en vielä ole sisäistänyt sitä faktaa, että huomenna olen Espanjan auringon alla. Ennen isäntäperheeseen saapumista vietän Barcelonassa neljä päivää soft landing campilla. Tutustutaan Espanjaan ja Barcelonaan muiden vaihtareiden kanssa ja totutellaan uuteen ympäristöön. Uskon, että soft landing camp auttaa paljon sopeutumisessa ja että siellä on myös hauskaa kun saa puhua muiden samassa tilanteessa olevien ihmisten kanssa.

Yllätys läksiäiset

Viimeisenä lauantaina ennen lähtöäni 2.9.2017 mun läheisimmät ja tärkeimmät ystävät olivat järjestäneet mulle yllätys syntymäpäivät ja läksiäiset. Kun tulin kotiin vastassa oli ihana porukka yllättämässä mua. Koko illan me pidettiin hauskaa yhdessä, otettiin paljon kuvia ja fiilisteltiin mun tulevaa vaihtovuotta. Illan päätteeksi käytiin vielä Lahden yötivolissa ja siellä näin vielä lisää tuttuja. En olisi voinut parempia läksiäisiä ja syntymäpäiviä toivoa. Kiitos siitä ystävilleni.

Hyvästit

Läksiäisten aikana ja niiden loputtua oli aika hyvästellä kavereitani. Monen kanssa ei itkua pystynyt pidätellä, mutta se kuuluu asiaan. Hyvillä mielin kaikki kuitenkin toivottelivat minulle mahtavaa vaihtovuotta ja käskivät ottaa vuodesta kaiken ilon irti ja sen aion tehdäkin.

Matkalaukun pakkaaminen

Huomenna aamulla on lähtö kotoa Lahesta ennen kello viittä. Matkalaukkujen pakkaaminen on vielä vaiheessa, mutta olen jo miettinyt eri vaatevaihtoehtoja ja kaikki tärkeät tavarat ovat jo laukussa valmiina ettei mitään vaan unohdu. Yhdeksäksi kuukaudeksi pakkaaminen on osoittautunut melko hankalaksi, mutta onneksi jos jotain unohtuu niin suuriman osan asioista saa ostettua myös Espanjasta, joten ei hätää siinä mielessä.

Ison matkalaukun sisältö

Matkalle mukaan otan yhden ison matkalaukun, pienemmän matkalaukun käsitavaroihin ja repun. Isoon matkalaukkuun laitan suurimman osan tavaroista kuten tuliaiset isäntäperheelleni, tietokoneen, laturit, vaatteita, takit, kengät ja hygienia tarvikkeet.

Käsimatkalaukkujen sisältö

Käsimatkatavaroissa itselläni on pieni matkalaukku ja pieni reppu. Niiden sisälle laita kaikki tärkeät paperit, lääkkeet ja niiden reseptit, vaihtovaatteet, kuulokkeet ja lennolle tarvittavia tavaroita kuten puhallettava tyyny ja villasukat.

Lähtö

Lähtöön on enää alle vuorokausi ja sitä on vaikea käsittää. Aamulla lentokentälle mua lähtee saattamaan mun perhe. Siellä sanomme heipat ja sitten tapaamme muutaman muun Espanjavaihtarin kanssa kentällä. Siitä jatkamme yhdessä lentokoneeseen, joka laskeutuu Osloon. Oslosta jatkamme matkaa Barcelonaan, josta meidän kaikkien yhdeksän kuukauden pituinen seikkailu alkaa.

– Lilli

Lilli Granadassa

Lilli Granadassa

Espanja

Unohtumaton elämys

Vaihtovuosi on ainutkertainen kokemus, joka muovaa tulevaisuuttasi. Tilaa esitteemme, josta saat apua vaihto-oppilasjaksosi suunnitteluun. Varaa sitten ilmainen tapaaminen kanssamme ja tee suunnitelmastasi totta.