9:07 06th heinäkuu 2018

Lähtö lähenee! Miten valmistautua? (Australia)

Miten valmistautua lähtöön kun kohdemaana on Australia ja miten mä valmistauduin ja mitä tekisin toisin?

Australiaan lähtiessä pitää muistaa hankkia viisumi ja sen hakemuksen täyttöön kannattaa varata kunnolla aikaa, sillä se on tosi tarkkaa ja siinä kysytään samat kysymykset moneen kertaan. Eli viisumin hakemusta ei kannata jättää viimetinkaan!

Pitää myös muistaa, että passi on ajantasalla ja passi ei mene umpeen vaihdossa olon aikana.

Rahaa kannattaa olla myös käteisenä mukana aluksi jonkin verran, ettei pääse sitten loppumaan.

Mitä pakata mukaan?

Australia on kuitenkin niin iso maa, että pakkaamista kannattaa miettiä ihan sijainnin kannalta. Mä ite asun Sydneystä noin 1,5 tuntia etelässä rannikolla, ja sää kesäisin on noin +35 ja talvisin niinkin kylmä kuin +10-15. Mitään paksuja toppatakkeja

ei tarvitse mutta kannattaa ottaa lämpimiä vaatteita (huppareita, verkkareita, tuulitakki, jne). Mä ite en ottanu tarpeeks lämpimiä vaatteita mukaan koska aattelin että +10 on ihan kesäsää! Täällä kun talvi tuli niin kyllä se +10 tuntuu ihan jäätävän kylmältä kun on tottunut siihen +30 säähän. Taloissa täälläpäin ei aina ole lämmitystä kaikissa huoneissa, kuten mun huoneessa, niin sisällä on tosi kylmä, samoin koulussa. Yöllä lämpötila voi tippua jopa +5 asteeseen ja se vasta onkin inhottavaa herätä kesken yötä kylmään. Pakkaa siis parit villasukat mukaan! Kesäisille lämpimille/kuumille säille kannattaa pakata mahdollisimman kevyitä ja mukavia vaatteita. Ja uikkarit mukaan tottakai!

Aurinkorasva pitää myös EHDOTTOMASTI muistaa ottaa mukaan! Mä tein sen virheen että jätin aurinkorasvan Suomeen ja Soft Landing Campilla ei heti mihinkään kauppaan pääse… Vaikka satoi ja oli pilvistä, mä paloin silti! Australiassa UV säteily on todella paljon voimakkaampaa kun koko Euroopassa ja vaikka on pilvistä, pitää muistaa suojata itsensä aurinkorasvalla. Vähintään SPF 30, mutta mielellään SPF 50.

Pakkaamista helpottamiseksi kannattaa tehdä lista mukaanotettavista tavaroista, ja aina ruksittaa asia listalta kun se on pakattu niin ei tarvitse purkaa koko matkalaukkua jos tuntuu siltä että jotain unohtui.

Läksiäiset

Mä pidin kahdet läksiäiset ennen mun lähtöä Australiaan. Yhdet kavereille ja toiset sukulaisille. Läksiäiset on se viimeinen hetki kun kaikki kaverit/sukulaiset on koolla ja se voi olla vähän tunteellista kun ei sitten nää kavereita (mun tapauksessa) seuraavaan 10 kuukauteen. Muista kuitenkin ottaa siitä kaikki ilo irti ja nauttia niistä viimeisistä hetkistä läheisten kanssa mutta älä murehdi liikaa. Kaikki on siellä odottamassa kun palaa takaisin Suomeen. Läksiäisiin kannattaa tietysti hommata kohdemaan lippu kaikkia hienoja kuvia varten joita voi sitten muistella myöhemmin.

Lähtöpäivä

No sitten koittaa tämä kauan odotettu lähtöpäivä. Se tulee nopeammin kun osaatkaan odottaa! Muista nukkua mahdollisimman hyvin lähtöpäivää edeltävänä yönä (voi kyllä olla mahdotonta kun jännittää niin paljon), koska lento Australiaan kestää todella kauan eikä lentokone tai lentokentät ole se paras paikka nukkumiselle.

Lähtöpäivänä kokoonnutaan kaikkien vaihtareiden kanssa lentokentälle ja mun läheisimmät kaverit ja vanhemmat tuli lentokentälle sanomaan heipat. Siellä lentokentällä kyllä tuli vähän kaikilla kyynel silmään.

Tästä se matka sitten alkaa!

Janika New South Walesissa

Janika New South Walesissa

Australia

Unohtumaton elämys

Vaihtovuosi on ainutkertainen kokemus, joka muovaa tulevaisuuttasi. Tilaa esitteemme, josta saat apua vaihto-oppilasjaksosi suunnitteluun. Varaa sitten ilmainen tapaaminen kanssamme ja tee suunnitelmastasi totta.